hétfő, szeptember 26, 2011

Kétsajtos ropogós paprika és avokádó krémmel


Amíg új fejleménnyel és izgalmas információkkal és képekkel jövök a blogra legközelebb (max 2 héten belül), addig gondoltam felrakom ezt a sajtos cracker receptet, ami jobb bármilyen bolti sós-ropogósnál, ráadásul glutén- és egyéb adalékanyagmentes is.


Ez a kevés hozzávalóból, gyorsan és könnyen készülő sajtos keksz visszahozza a hőn szeretett finom, ropogós házi kekszek hangulatát. Önmagában is tökéletes rágcsálnivaló ez a finoman sajtos és sós keksz, de ha paprika és avokádó krémmel tálaljuk, akár könnyű előétel vagy vendégváró falat is lehet belőle.





17 megjegyzés :

  1. Félelmetesen jól néz ki, biztos nagyon-nagyon finom is!

    VálaszTörlés
  2. Szia Panna, ez szuper, éljenek a sós falatkák:-), a dió/mandula - sajt párosítás ebben a formában (őrölve-"tésztásítva") zseniális, soha nem jutott volna eszembe! Mindig a legegyszerűbb a legjobb! Zsófi

    VálaszTörlés
  3. Panna, meddig áll el, és marad ropogós?

    VálaszTörlés
  4. Eszter, Bianka, ZsófikaKG, Csibe, erős ildikó!
    Köszönöm szépen!

    Orsi!
    5 napig simán szerintem, bár nálunk nem érte meg a harmadik napot. :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nagyon szép a blog és a képek is! Az lenne a kérdésem mivel most kezdem el a paleo táplálkozást, hogy sajtot lehet enni? Nem tiltott?

    Köszi,

    Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Orsi!
      A kemény,érett sajtokat lehet fogyasztani, a többit nem.
      Üdv.:
      Panna

      Törlés
  6. Szia Panna!

    Nekem csak 19 db lett belőle, szerinted hogy csináltam? :) Mogyoróolajat tettem ugyan bele, de gondolom az nem számít, mert épp úgy viselkedik, mint a sima oliva. Elég darabos volt, kézzel kellett gombócokat formálnom, majd azt kilapítani kb. 1 centisre. Több olaj a megoldás? Egyébként fenséges! Nem is tudom, hogy hirtelen kókuszos kenyeret vagy ilyet készítsek?! Mert sült gyümölcs az biztosan lesz! :-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kysu!

      Nem tudom, hogy sikerült 19-re. :) Nem tudom hogy sikerülhetett, a receptem elég pontos és nekem nem volt gondom a tésztával. Lehetséges, hogy több olaj, vagy több pihentetés a hűtőben, mert az segít sokat!
      A kókuszos kenyeret is mindenképp próbáld ki, írtó jó!!! :) Én már 2 hete csak azt készítem.:)

      Törlés
    2. Nnna, hát én egy percet sem pihentettem hűtőben, lehet ez volt a baj. :) Egyébként rájöttem egy apróságra, hogy én a "sűtőpapíron formázzuk" címen dombocskát formáztam majd nyújtottam, tapogattam, hogy 1 cm vastag legyen s próbáltam szeletelni. :D De aztán megvilágosodtam, hogy téglatestet kell formázni és úgy könnyebb. Így már 25 db lett. :-)))) A kókuszkenyeret már másodszor készítettem, NAGYON jó lett az is. Most ez a kettő a család kedvence. DE! Ma duplán gesztenyés muffint sütök! :-))

      Törlés
    3. Köszönöm szépen a tapasztalatot! Nagyon örülök, hogy ízlett és a kókuszos kenyér is! :) Remélem a többi is majd így ízlik!

      Törlés
  7. Kedves Panna!

    Isteni ez a recept! Alig bírtam leállni a rágcsálással :)
    Egymás után sütöm a sütiket is. Eddig mindegyik tökéletes :)
    Azért várom a további sós finomságokat. Kérlek ossz meg velünk minél többet és minél hamarabb :) Rita

    VálaszTörlés
  8. Milyen aprítót használtok?

    VálaszTörlés
  9. Közben megtaláltam, hogy egy külön oldalt szántál ennek. Lehetne olyat kérni, hogy írsz is róluk pár sor személyes tapasztalatot?

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! Megsütöttem, nagyon fini sajtos! De sajna elkövettem azt a hibát, hogy nem kóstoltam, csak raktam bele amit a recept írt. Szerintem a sajtom extra sós volt, mert annyira sós lett, hogy alig lehet megenni...Ajánlom mindenkinek, hogy sót csak akkor rakjon bele pluszba, ha megkóstolta és a sajt nem sózta meg eléggé.

    Üdv: Csilla

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!