péntek, augusztus 27, 2010

Gourmet csokoládé bonbon: a bűntudat nélküli nasi (glutén-, laktóz-, és cukor mentes)



Akár 5 perces bonbonnak is hívhatnám, hiszen annál tovább nem tart az elkészítése. Nem kell hozzá semmilyen extra hozzávaló, 100% természetes anyag, az íze pedig eléggé hajaz a kókuszgolyóra, azonban a Hollandi kakaó mély, karakteres íze olyan hangsúlyt kap, mely elnyomja a kókuszgolyó fogalmát. Tökéletes ízélmény. Most már pedig tudom, mi lesz a "dugi csoki" helyett, ha ránk tör az édesség utáni vágy. Nem utolsó szempont, hogy egészséges, hűtőben jól eltartható és extra tipp: ajándékként is garantált sikere lesz!



Na, elcsábultatok?


15 megjegyzés :

  1. Hát el, rendesen:) Isteni lehet! És vonzó a csak egészséges alapanyagok használata. Köszi, hogy megosztottad.

    VálaszTörlés
  2. Szivesen. :-) Remélem sokaknak beválik majd. Jó érzés bűntudat nélkül nasizni, nade azért van benne kalória. :-))

    VálaszTörlés
  3. Aha,én is!
    És imádom ezeket a képeket is!

    VálaszTörlés
  4. Én is elcsábultam...Bár mértéktelenül ezt sem lehet falni,egész biztos,hogy egészségesebb és finomabb mint bolti társai,úgyhogy köszi az ötletet,elkészítem.Bár olyan jók a képek,hogy vizuálisan már ettem belőlük...

    VálaszTörlés
  5. El, gyönyörűek! Már csak datolyát kell venni hozzá, a többi van itthon.

    VálaszTörlés
  6. Orsi, Bianka!
    Köszönöm!

    Tálaló!
    Mértéktelenül sajnos semmit sem lehet enni, de ez egy (számomra) tökéletes alternatíva a bolti édességekre, és szerintem azoknak is megefelelő alternatíva, akik bármely okból kifolyólag nem esznek glutén, laktóz vagy cukor tartalmú ételeket. Mégis édes és nagyon-nagyon finom! :-) Számomra is meglepő, mennyi összetett az íze és mennyire kielégíti az édesség utáni vágyam!

    Moha,
    ha elkészíted, akkor majd kiváncsi lennék a véleményedre nagyon! :-)

    VálaszTörlés
  7. Megyek a kamrába, kell, hogy legyen itthon datolya!:-)
    Gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép :-) Én diós-datolyásat csináltam anno (halawa tamr)abban semi nncs, csak a dió/datolya, némi citromhéj és fahéj. De legközelebb kakaóba fogom forgatni - áltrüffelként :-)

    VálaszTörlés
  9. Sajtkukac!

    Az is nagyon jól hangzik! Fahéjat én is akartam ebbe rakni,de kifogytam belőle (csoda történt). Az ízeit még én is fogom cifrázni. :-)
    A kakaóba forgatott balzsam a szememnek. :-)

    VálaszTörlés
  10. Hú, szuper. Én is dióval készítem majd, mert van sok itthon. Viszont kezeletlen datolyát csak akkor tudnék használni, ha bemennék Pestre, mert itt a szokásos glükózszirupos található csak a községi közértben.) Gondoltam, hogy táplálkozás-ügyileg nem lesz könnyű vidékre költözni, de hogy ennyire, azt nem. És ezt nem a datolya miatt mondom:) A kérdésem így az lenne, lehet szerinted mazsolával helyettesíteni? És vajon mennyivel, ha igen? A paleo-sütirecepted is nagyon klassz:)
    Köszönöm, Betti

    VálaszTörlés
  11. Betti!

    Köszönöm a hozzászólást!
    Mazsola: elképzelhetőnek tartom, hogy aranymazsolával lehetne helyettesíteni (az nagyobb, puhább, ragacsosabb), de hogy mennyivel pontosan csak tippelni tudok: talán két nagy marékkal, de ki kell kísérletezni. Biztosan finom lenne úgy is. Végülis ezt úgyis aprítógépben kell készíteni, úgyhogy az állagán látni fogod,hogy kell-e még bele. Sajnálom, hogy pontosabban nem tudom megmondani. Majd mondd el milyen lett így mazsolával, kiváncsi vagyok!
    Vidék: a vidék helyétől is függ, hogy az ember hova költözik, de tény, hogy Pesten több minden van, viszont a vidék nagy előnye, hogy állítólag itt (én is vidéken vagyok) sokkal finomabbak a gyümölcsök (legalábbis nekem az összes pesti ezt mondja), úgyhogy élni kell ezzel! :-) Sok vidéki városban van olyan bolt, ahol ilyen natúr meg reform ételek/lisztek/tejek stb. vannak, ott majdnem mindent megm lehet kapni. Fel kell térképezni. A legjobbakat kívánom és sok szerencsét a bonbonhoz, remélem ízleni fog!

    VálaszTörlés
  12. szia!
    nem is tudom mivel kezdjem..gyönyörű fotokat csinálsz! Iszonyúan tetszenek. Már ezek is meghozzák a kedvem,hogy elkészítsek egyegy receptet!:) És ez a kedvencem! Én dióval csinálom,mert az van szerencsére bőven:)isteni finom! ezer hála a receptért! :)
    Üdvözlettel,Niki :)

    VálaszTörlés
  13. Niki!

    Köszönöm szépen az elismerő szavakat. :) Nagyon örülök, hogy ízlik, csak így tovább a sütögetést! :) (habár ez nyers)

    VálaszTörlés
  14. en eddig csak a glukoz szirupos datolyabol csinaltam. akkor az most nem is egeszseges?

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!