csütörtök, október 01, 2009

Kókuszos-málnás cupcake


Ezt a kókuszos muffint lehet kombinálni bármilyen krémmel, (önmagában is csodás) én most málnás krémmel kombináltam és a végeredmény nagyon üdítő. A muffin nem száraz egyáltalán, hanem lágy és omlós, teljesen áthatja a kókusz íze (mely egyébként kellőképp megzsírozza a tészát így az finom puha marad). A málna pedig tökéletes a vajas-tejszínes krémbe, nagyon üdítőleg hat. Legközelebb még több málnát rakok hozzá és mondjuk csokoládés muffinnal kombinálom. A kombinációk száma végtelen.

Hozzávalók a muffinhoz:
  • 50 gr liszt (nálam fele teljes kiörlésű)
  • 0,5 kk sütőpor
  • 0,5 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 80 gr kókuszreszelék
  • 43 gr cukor
  • 30 gr nádcukor
  • 5 ek olaj
  • 2 tojás
  • kókuszlikőr (Malibu)
Hozzávalók a krémhez:
  • vaj szobahőmérsékleten
  • porcukor ízlés szerint
  • vanília aroma
  • málna
  • tejszín

A muffin elkészítése:
  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a muffin formákat pedig béleljük ki papírkosárkákkal.
  2. A tojásokat verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, mandulalikőrt.
  3. Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat.
  4. A száraz hozzávalókat öntsük a tojásos keverékbe, majd jól keverjük el. Adagoljuk a muffin kosarakba és 175°C-on süssük kb. 18-20 perc alatt készre.

A krém elkészítése:
  1. A vajat alacsony fokozaton verjük habosra a cukorral.
  2. Adjuk hozzá a vanília aromát és a tejszínt (melynek mennyisége ízléstől függ), végül a málnát. Tipp: ha nem szeretnénk málnamagokat a krémben, akkor szűrőn át kiskanállal csak a levét nyomkodjuk a krémbe.

Málnakrém helyett egyszerűen olvasztott csokoládéval is meg lehet kenni.


 

2 megjegyzés :

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!