szombat, április 30, 2011

Daring Bakers: Banana maple ice cream in chocolate cups (paleo, vegan)



The April 2011 Daring Bakers’ challenge was hosted by Evelyne of the blogCheap Ethnic Eatz. Evelyne chose to challenge everyone to make a maple mousse in an edible container. Prizes are being awarded to the most creative edible container and filling, so vote on your favorite from April 27th to May 27th at http://thedaringkitchen.com!



The April challenge was to make a "Maple mousse served in an edible container", but being an Alternative baker myself it's my prerogative to make some changes and since maple mousse, according to Evelyne's recipe, contains double cream, I decided to cheat the mousse part a little. I opted for Banana ice cream, but the one which is the easiest and creamiest and moreover the most delicate: banana caramelized in maple syrup, frozen and pureed. Divine. 


You'll need:
2 tbsp maple syrup
2 ripe bananas
50g chocolate with 86% cocoa (or more)

food processor
freezer
piping bag
mini paper cups

Caramelize the banana slices in the maple syrup (abt. 10 min) on medium heat. When done, pour onto a plate, let it cool, than put them into a freezer bag and freeze for about an hour.
For the choc. cups: melt the chocolate over double boiler, and when it's half way to become solid, with the help of a teaspoon, divide in the cups, and into the fridge with it!
When everything is done, peel of the paper cups from the chocolate cups, process the bananas in the food processor until it becomes a thick cream (abt. 1 min) and pipe the banana ice cream into the cups. 
Garnish with quarters of banana slices. 
Grab a spoon! :-)

5 megjegyzés :

  1. Nagyon guszta és szép, gyönyörű képek

    VálaszTörlés
  2. Ügyes vagy Panna!

    Kezdő vagyok, 3 napja kezdtem el, ügyeskedem, de bizonytalan vagyok néhány dologban.
    Felteszem kérdéseimet, hátha mást is érdekel.

    Mit tudsz/szólsz az amarant magról/lisztről?
    Én eddig szívesen használtam, mert nagyon sok értékes anyag van benne, csak nem tudom, paleo-e.
    Tökmagolaj? Tökmag? olivaolaj?
    Fogyás miatt fogom csinálni, 1o kg van rajtam, (és ez egyre csak ment felfelé) ez most nagyon szimpatikus, szeretek főzni, sütni, nagyon poozitivan állok a dologhoz. Köszönöm, ha segítesz válaszaiddal.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Bianka!


    édesanya!

    Gratulálok az életmódváltoztatáshoz, biztos vagyok benne, hogy beválik majd és nagyon meg fogod szeretni!
    Az Amarant szerintem alapvetően egy nagyon jó dolog, azonban a paleoban nem engedélyezett. Nos, ilyenkor következik, hogy mindenki maga dönti el, hogy belefér-e a kompromisszumba, amit köt, vagy nem köt egyáltalán.
    A tökmagolajat nem ismerem, elvileg maga a tökmag egy nagyon jó dolog. Olívát használok sütéshez de csak ritkán, a hidegen sajtolt szerintem nagyon jó. Amit még ajánlok, az a lenmagolaj, ami hideg sajtolású és nem főzéshez hanem salátákhoz nagyon kiváló, rengeteg jó dolog van benne.
    Biztosan le fog menni a 10 kiló, hogy ha betartod a paleot, és még élvezni is fogod! Hajrá!
    Jó főzicskélést/sütőgetést kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Szia Panna!
    Nagyon guszta recept, ahogy a többi is. A csokifagyi pl fenomenális, már többször próbáltam!:)
    Ennél a receptnél viszont sajnos már a csoki kosárkáknál elbuktam. Hogyan lehet a megdermedt csokit kihámozni a papírkosárkából anélkül, hogy letörne a széle (ahogy nálam történt)? Van valami technikája a dolognak?
    Köszi és üdv,

    Mineralwasser

    VálaszTörlés
  5. Mineralwasser!

    Az a titka, hogy akkor kell bekenni az olvasztott csokival a papírkapszlikat, amikor azok már elindultak a megdermedés útján, szóval nem teljesen folyékonyak, hanem már majdnem odaragadnak a kanálhoz, így nem folynak le a kapszlik oldaláról sem és vastagabb rétegben lehet felkenni mert amint felkened ott is marad.
    Sok szerencsét és köszönöm, hogy írtál, örülök, hogy ízlenek a receptek!

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!