kedd, szeptember 30, 2014

Áfonyás pop tart (gluténmentes)




Egyszerűen képtelen vagyok álszerénykedni, mikor valami tényleg fantasztikusat sikerült összehoznom. Fan-tasz-ti-kus!
Hölgyeim, akinek van ilyen lisztkeveréke (de úgy vélem, a Schar féle is jó vagy bármilyen gluténmentes) és bármilyen friss, vagy fagyasztott gyümölcse, ne tétovázzon. Ezt muszáj elkészíteni!

Már a hétvégén tudtam, hogy mi fog kisülni az Édesanyáméktól kapott friss áfonyából, és áfonya mániám határtalansága miatt, rengeteg édes, kék bogyócska csücsül a hűtőben, így, ahogy ígértem, jönni fognak még receptek, paleosak is.

Na de most inkább a gluténmentesen étkezőknek kedveztem. Valami hihetetlenül pihe-puha a tészta, ami az igazán lágy buktákra emlékeztet, benne pedig az édes áfonya sűrű lekvárrá főlve. A vaníliás cukornak köszönhetően mielőtt kész lett vaníliás-áfonya illat lengte be a konyhát. Nem tudtam megállni, és hármat nyomban be is toltam... még jó, hogy előtte edzettem! :)

Bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni. Bogyósakat fagyasztva vagy frissen, almát vagy körtét pedig felkockázva kicsire és félpuhára párolva.


A receptért kattints ide!


4 megjegyzés :

  1. Jááájjjj! Ez nagyon jól néz ki!!! Én is szeretem az áfonyát... Köszönöm a receptet, barátnőm gluténérzékeny, majd meghívom egy ilyen sütire.

    VálaszTörlés
  2. Azért remélem nincs vége a paleo-s recepteknek sem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem. Koránt sincs vége, hiszen én elsősorban paleos vagyok.

      Törlés
  3. Én nem vagyok paleós ,Ch csökkentett liszttel is működnek,a receptjeid?Köszi.

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!