hétfő, augusztus 13, 2012

Thai mogyorós csirke (glutén-, tejtermék-, cukor mentes)



Ez az étel nem sorolható be a paleo kategóriába, ugyanis egyik fő hozzávalója a mogyoróvaj (földimogyoró vaj=peanut butter), amely nem számít paleonak. Azonban évente egyszer szoktam magam kényeztetni egy kis mogyorós étellel, és habár eddig csak az édes elkészítését ismertem (mint a Banános-csokis ropogós tallérok), úgy éreztem ideje kipróbálni a nagyon híres thai ételt, a mogyoróvajas csirkét. Volt egy alap receptem, amelyen azért komolyabb változtatásokat vittem véghez, és így egy olyan isteni, kényeztető, krémesen szószos húsételt kaptam, amiben ugyan sok a különféle hozzávaló, mégis tökéletes harmóniát alkotnak. Ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető, én például fél óra alatt "dobtam össze először". 
Nagyon-nagy kedvenc lett ez az étel, és ha el szeretném kápráztatni a vendégeimet, tutira ezt fogom elő venni. 

Azoknak is ajánlom, akik nem szeretik annyira a fűszeres ételeket - ugyanis a különleges, fűszeres ételekre kevésbé nyitott Férjemtől is komoly bókokat kaptam. 



A recept a Kifőztük magazin júliusi számában jelent meg online nyomtatásban. A magazin ingyenesen megtekinthető, lapozgatható, letölthető a Kifőztük oldaláról. 





6 megjegyzés :

  1. De jó, én tegnap este sütöttem hasonlót,de még nem raktam fel a blogra!
    Nagyon finom lehetett!:)

    VálaszTörlés
  2. Elkészítettem a recepted alapján. Nagyon finom lett, bár a városban nem találtam kókusztejet, így sima tejszínnel készítettem. Biztos, hogy nem ugyanaz az íz, de tényleg nagyon finom lett. Köszönöm a receptet ezúton is.

    VálaszTörlés
  3. Istenien hangzik, holnap el is készítem. Viszont lenne egy kérdésem. A receptben nem látom, a fokhagymának mi a sorsa :) A páchoz kell adni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Réka!

      Javítottam, igen, a fokhagyma a páchoz megy! Remélem ízleni fog!

      Törlés
  4. Valami fenséges lett, köszönöm :) Sok-sok íz kavalkádja, és mégis harmonikus. A basmati rizs tényleg passzol hozzá. Ja, és nem utolsó szempont, hogy egy szempillantás alatt kész lett, így, hogy előre bepácoltam a húst.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök Réka, hogy ízlett! :) Én is nagyon szeretem,mert gyors, egyszerűen elkészíthető és nagyon különleges.

      Törlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!