hétfő, július 11, 2011

Banános és meggyes fagylalt szendvicsek - Harapj a nyárba! (paleo,vegán,raw/nyers)


Hőség van a javából. Így, a Balatontól távol kerülve pedig számomra csak a fagylalt nyújthat enyhülést.
Már nagyon régóta szeretnék csinálni fagyi szendvicset, gyerekkoromból nagyon jó emlékként marad meg a puha, vastag ostya közé beszorított sűrű vanília és csoki fagyi. Azonban annyira meleg volt vasárnap, mikor ez készült, hogy árnyékben mértünk 38 fokot. Nem volt erőm bekapcsolni a sütőt, így született ez a még talán az eredeti koncepciónál is finomabb raw (nyers) fagyi szendvics. Nagyon egyszerű, nagyon gyors, és ami a fagylalt részét illeti, nem igényel pepecselést egyáltalán, sőt még diétás is (csak gyümölcs). Szerintem, annál intenzívebb banán fagyi nincs is, amelyik pusztán banánból készül, ráaádsul a fagyasztott banán állaga és íze is lekörözi az összes fagyit, ami létezik. A meggy része pedig egy kis banánhoz társul, így kellően édes és selymes marad, nem fagy szilánkosra. Az intenzíven kakaós és nem túlzóan édes korongok pedig tökéletesen fogják össze és egészítik ki ízben a banán és meggy fagylaltot. Nekünk nagyon beváltak, mind a banán, mind a meggy fagyi egyöntetűen üdítő és kényeztető, ráadásul az összeálítása is mókás. Enni meg még mókásabb, ahogy az ember beleharap, a fagyi pedig utat törve magának a széleken menekül az ember kezén lefele. A raw "ostyáról" pedig annyit, hogy ez az én nyers brownie alapom.

Normál esetben ezek a fagyik nagyon jól gombócolhatók, nagyon szépen, így hát ne ijedjünk meg az én képemtől, itt már rendesen olvadóban volt és sajnos túl gyors akartam lenni, ezért nem lett olyan szép. Ha jól megfagyasztjuk a gyümölcsöket sokkal szebb lesz. 



11 megjegyzés :

  1. Ez jó, úgy látszik, egyre gondoltunk, Pocak Panna! Tegnap én is fagyiszendvicset (is) csináltam, csak más keksz és fagyi :))) Sztem a héten fel is teszem! A meggyes nekem is nagy kedvencem, csudajól néz ki!
    Erinacea

    VálaszTörlés
  2. Ja, jut eszembe, én Vianne (Levendula és Csokoládé blog) fagyis játékára csináltam, gyere te is játszani hozzá ezzel a szendviccsel, szuper nyeremények vannak! :)
    Erinacea (a blogger meg nem enged be :()

    VálaszTörlés
  3. By the way, a hozzávalóknál nem meggyet akartál írni? :)
    Erinacea megitn

    VálaszTörlés
  4. Erinacea!

    Köszönöm, hogy szóltál, kijavítottam, meg a játék miatt, átnézek oda mindenképp! Valamint kiváncsian várom a Te fagyi szendvicsed! Édes meggyből olyan finoooom!

    Bianka! Akkor már ketten vagyunk! :-)))

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok a blogodhoz, jók a receptek és gyönyörűek a fotók. Ez fagyiszendvics...Hmm..

    VálaszTörlés
  6. Nekem így is tökéletesek! :)

    VálaszTörlés
  7. Petra, Csibe!

    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  8. Panna,ezek a fagyi korongok eszméletlenek. Nincs mélyhűtőm, így nem tudom kipróbálni, de a látvány is üdítő :-)
    Ehhez a postodhoz írtam kommentet, de még annyi jutott eszembe, hogy islert készítettél már paleo módon?
    http://pocakpanna.blogspot.com/2011/07/kerdesem-hozzatok.html

    VálaszTörlés
  9. Zsuzsa!

    Az isler is úton van, érdeks, hogy kérdezted, pont azon vagyok, hogy legyen! :-)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!