hétfő, november 14, 2016

Grillezett padlizsánok arabosan (paleo)


A padlizsánokat ehhez a mentás-korianderes bárányhoz szoktam tálalni, de szerintem mindenféle sült és grillezett húshoz szuperül passzol. Nagyon könnyű és gyors elkészíteni, és nincs füstölés vagy sütőben babrálás.

Nemrég vettem egy 3 az 1-ben grill-szendvics-gofri sütőt és habár férjem azt jósolta, hogy nem lesz kihasználta, mióta megvettük, minden nap be van kapcsolva. Imádom! Annyira sokrétűen ki lehet használni és állatira gyors dolgokat lehet vele összedobni, ami egy kisgyerek mellett nagy előny.

Grillezett padlizsánok arabosan

2 nagy padlizsánhoz (2 főre)
1 nagy marok friss, megmosott koriander
1 marék friss, megmosott menta
1 teáskanál balzsam ecet
1/2 teáskanál só (kb.)

Elkészíés: A padlizsánokat megmossuk, majd cikkekre vágjuk. A grill sütőt beizzítjuk. A koriandert és mentát apróra felvágjuk. Egy mély tányérba tesszük az összes hozzávalót és összekeverjük alaposan. A padlizsánokat SZÁRAZON berakjuk a teljesen száraz (olaj mentes!) grillbe és pár perc alatt puhára grillezzük. Amint kivesszük őket (villával) beledobjuk a pácba és hagyjuk hogy megszívja magát pár másodperc alatt egyik majd másik oldalon. Kivesszük és a tálaló edénybe tesszük. Ennyi. :) Ezt lehet melegen, langyosan, de hidegen is fogyasztani. 

Tipp: aki nem paleózik és fogyaszt tejterméket, öntsünk rá hidegen egy kis joghurtot, ez itt a módi az araboknál és biztos nagyon jól áll neki. 

Remélem ízleni fog ez a szörnyen egyszerű, mégis különleges köret!

3 megjegyzés :

  1. Szia! Olívaolaj nem kell a pácba? Ágnes

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, habar en nem olivat hasznaltam de barmilyen jó. Sok kell! Köszönöm!

      Törlés
    2. De, habar en nem olivat hasznaltam de barmilyen jó. Sok kell! Köszönöm!

      Törlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!