szerda, augusztus 01, 2012

Amikor belőlem Mrs lett... (személyes bejegyzés)


Túl sok mindennel nem szeretnélek Titeket untatni, de mégis szeretném megosztani életem legszebb napjának hírét, valamint  azokat a kedves és tehetséges embereknek az elérhetőségét, akik munkájukkal hozzásegítettek ahhoz, hogy ez a különleges nap igazán felejthetetlen legyen nem csak nekünk, de a kedves násznépünknek is.

Esküvőnkre a kecskeméti Granada Hotelben került sor, ahol a manager és a teljes személyzet legnagyobb rugalmasságát és teljes figyelmét élvezhettük a teljes szervezési idő, valamint az esküvő ideje alatt. A hosszú menüsorunkat könnyűszerrel megcsinálták glutén- és tejtermék-mentesre, valamint emellett nagyon fontos tény, hogy minden vendégünk maximálisan elégedett volt az ételekkel és a kiszolgálással. Mindenkinek szívemből ajánlom ezt a magas színvonalú szolgáltatást nyújtó hotelt. 

A gyönyörűséges csokromat a profi, kecskeméti Júlia Virág tulajdonosa készítette, aki tökéletesen ráérzett arra, hogy mik az igényeim, és rövid de tömör megbeszélésünket követően tökéletesen hozta azt, ami az elképzelésem volt. Bevallom őszintén, nem hittem, hogy a csokor fontos kelléke az esküvőnek, de mégis, mikor kezembe vettem ezt a romantikus, illatos kis csokrot, nagyon boldoggá tett ez a kis részet. 


A gyönyörűséges gyűrűpárt a szintén nagyon rugalmas és profi Affianced Ékszerészetben választottuk és készítettük, amelynek magyar népművészeti ihletésű darabjai teljesen elvarázsoltak, és amelyek megtekinthetők a magyarmenyegzo.hu oldalon. Csak ajánlani tudjuk az ékszerészeztet. 

A gyönyörű, igényes, romantikus kis gyűrűpárnánk pedig kézzel hímzett, igazán személyes kis darab, mely örök emlék lesz, s amelyet kedves Nővéremtől kaptunk. Ezt a szép kézimunkát Kis Zsuzsának köszönhetjük, akit itt találhattok meg: tuvarazslatok.blogspot.com.


A tortánt az számunkra is meglepetés volt, mert ajándékba kaptuk Szüleimtől, azonban annyit tudtunk, hogy egy nagyon híres és tehetséges cukrász készíti, amely információ annak rendje és módja szerint izgalomban tartott bennünket. A felső réteg Eszterházy, a középső narancsos-csokoládé, az alsó pedig az ország tortájaként elhíresülő szilva torta volt, és marcipánnal volt burkolva. Az íze a vendégek szerint (sajnos én nem tudtam megkóstolni) fantasztikus volt, és utánozhatatlan. A tortát a lajosmizsei Kiss Cukrászda készítette, akiknek oldalát mindenkinek nagyon ajánlom átböngészni, és ha erre járnak mindenképp meglátogatni a cukrászdát, mert véleményünk szerint nemzetközileg is kimagasló kínálatuk és minőségük van. A cukrászdáról még fogok külön írni többet, mert nagyon megérdemli. 


Az esküvői tortánkat díszítő marcipán bagolypárról külön elismerő szavakkal szeretném illetni a lajosmizsei Kiss Cukrászdát, ugyanis ez a bagolypár kedves Nővérem ötlete volt, és egy fényképpel felszerelkezve mintaként bejártak Édesanyámmal számos cukrászdát, közte a Szamos Marcipánét is, de mindenhol elutasították őket, kivéve a lajosmizsei Kiss Cukrászdában, ahol hezitálás nélkülr ávágták, hogy megcsinálják, és a végeredmény tökéletes, sőt, lenyűgöző lett!!! Ezúton is nagyon szépen köszönjük a profizmusukat a tehetséges cukrászoknak, a bagolypárnak Minden vendégünk a csodájára járt. 


A fantasztikus tortánt utolsó szelete ez, amelyet épp még feleszmélve óriási mázlival le tudtam fotózni. Fantasztikus volt még szelni is...olyan puha volt, friss, gyönyörű. 

Ezúton szeretnék elnézést kérni Mindenkitől, akinek késve, sok idő eltelltével válaszoltam, valamint ezzel az esküvői tervezéssel magyaráznám a kissé lecsendesült blog életem. Hamarosan felpezsdül megint...

28 megjegyzés :

  1. Sok Boldogságot! :)

    VálaszTörlés
  2. Szívből gratulálok, és sok boldogságot (no meg aprónépet) kívánok szeretettel! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek! :)

    VálaszTörlés
  4. Én alaposan lemaradtam, még Skóciánál, ha jól emlékszem. Csodálatosak vagytok, áldás, öröm, béke és egészség kísérjen Titeket egy hosszú életen át!

    VálaszTörlés
  5. Panna, gratulálok! Sok boldogságot kívánok! Ugyan nem mindig fűzök megjegyzést a blogodhoz, de rendszeresen bekukkantok a receptek és a szuper fotók miatt.

    VálaszTörlés
  6. Kedves PocakPanna!

    Valóban hiányoltalak :-) a blogról, de így minden el van nézve :-) .
    Sok boldogságot kívánok!
    Szilvi

    VálaszTörlés
  7. Ez óriási :)
    Sok szeretettel gratulálok nektek!!!
    Akkor most jöhetnek a mézeshetek... de aztán a receptek! :D

    VálaszTörlés
  8. Nagyon sok boldogsagot kivanok:) Gyonyoru voltal:) A torta csoda szep, meglehet tudni miert baglyok vannak rajta?Lehet ez tul szemelyes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kata!

      Nagyon szépen köszönöm a jókívánságot.
      A baglyoknak nincs különösebb háttértörénetük, a nővéremnek ez tetszett meg, mert nagyon édesek, kis modernek. :) Ajándékba kaptuk őket.

      Törlés
  9. Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat! :)
    Most jönnek a mézeshetek, de utána igyekszek a blogra is időt szánni. :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szépek vagytok, kívánom, hogy az életetek legyen hosszú és nagyon szép!
    Hát ha a nászútról is kapunk beszámolót, az újabb blog-szünetet is megbocsátjuk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tudok szép képeket készíteni, akkor mindenképp írok majd egy beszámolót! :) Köszönjük szépen a jókívánságokat!

      Törlés
  11. Gratulálok! Sok boldogságot kívánok!
    Kicsi a világ, ilyenkor döbben rá az ember. Testvéredet ismerem, hiszen én is nagy keresztszemező vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves xenasi!

      Köszönjük szépen.
      Igazság szerint, lehet, hogy félreérthetően írtam: nem a nővérem készítettem, hanem tőle kaptuk, mint ajándék, ő is készítette a Kis Zsuzsával. De gyönyörű szép és nagyon kedves ajándék.

      Törlés
  12. Sok boldogságot! Gratulálok! Eszter

    VálaszTörlés
  13. Ez aztán a hír!
    Szívből gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok!!! :)
    Nagyon szép volt a ruhád, a tortátok és gyönyörűek a leánderek a háttérben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alexandra!
      Nagyon szépen köszönjük. Igen, a Granada hotel kertje egyszerűen lenyűgöző: tele van rakva leánderekkel, egymást érik az óriási cserepek, egyszerűen gyönyörű. Nagyon élveztük a fotózást. Az egyik leánder a ceremónia közben majdnem ránk is zuhant, mire a nagymamám mondta, hogy virágesőt kaptunk, ami régi hagyomány szerint boldogságot hoz. Azért a videon vicces volt visszanézni. :)

      Törlés
  14. Gratulálok! Sok Boldogságot!
    De Skócia még marad, nem?
    Várjuk a továbbiakat :)
    Panni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Panni!

      Nem, Skócia nem marad, de majd jön más...arról is majd időben. :)
      Köszönjük szépen.

      Törlés
  15. Köszönjük szépen Mindenkinek a jókívánságokat! :) Örülök, hogy tetszett a bejegyzés.

    VálaszTörlés
  16. A bagoly szerencsét hoz:))))) BBB

    VálaszTörlés
  17. Kedves Panna!
    Eddig még nem írtam Neked, de régóta olvaslak. Nagyon hiányoltalak már, de most már értem az okot. :) Szép, boldog, hosszú házasságot kívánok Nektek! :)
    Ps: most próbáltam ki a Sacher receptet, isteni!!!

    VálaszTörlés
  18. Sok boldogságot kívánok, minden csodás volt úgy látom :-)))Szépek voltatok !

    VálaszTörlés
  19. Nagyon sok boldogságot kívánok! :)

    VálaszTörlés
  20. Nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat! Igyekszem most már aktívabb lenni. :)
    A receptek minden esetre gyűlnek. :)

    VálaszTörlés
  21. Gratulálok és sok boldogságot kívánok!

    VálaszTörlés
  22. Gratulálok! Nagyon sok boldogságot kívánok!
    A fotók mesések. Üdv, Betti

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!