vasárnap, április 18, 2010

Cowboy keksz - Yee Haw!

Harapj bele és kiáltsd: Yee Haw!
Sokat kutattam a Cowboy keksz történetét az interneten, de sajnos homály fedi, senki nem tud az eredetéről semmit. Annyi azonban biztos, hogy a Cowboy keksz gyakorlatilag egy "mindent bele" keksz is lehetne, hiszen általánosan van benne zabpehely, csokoládé, mazsola, dió és kókusz. Akkor az igazi, ha a szélét szép barnára, ropogósra sütjük, míg a belseje finom puha, omlós marad. Ugye mondanom se kell, hogy frissen, forrón a sütőből a legfantasztikusabb, csak egy valamire kell odafigyelni: hogy sokat csináljunk, mert gyorsan fogy!

Hozzávalók:
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 30 g sima liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 130 g vaj
  • 150 g nádcukor
  • 2 tojás
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 100 g zabpehely
  • 100 g magas kakaótartalmű étcsokoládé
  • 40 g kókuszreszelék
  • 50 g durvára vágott dió
  • 40 g felaprított arany mazsola
Elkészítés:
  1. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és tojásokkal habosra verem.
  2. Külön tálban jól elkeverem a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, majd a vajas krémhez adom.
  3. Belekeverem a zabpelyhet, csokit, diót, mazsolát és kókuszt is.
  4. Kanál segítségével kis kupacokat adagolok a sütőtálra és 175°C-on 10 percig sütöm (barna legyen a széle).

9 megjegyzés :

  1. Aztaaaaa, nem semmi kekszet dobtál össze, és ráadásul teljes kiörlésű. Ki kell próbálnom! :)

    VálaszTörlés
  2. Wow! Ez de finom lehet! Imádom az amerikai recepteket (is) :)
    Én kiáltom is yee haw!!! :D

    VálaszTörlés
  3. Igen, nagyon szeretek teljes kiőrlésűvel dolgozni, sokkal finomabb szerintem (meg egészségesebb is). Nagyon finom!

    Sokat láttam már az amerikaiaknál, és most, hogy kipróbáltam nem csalódtam: tényleg nagyon jó az ízkombináció!

    VálaszTörlés
  4. Nagy kekszesek vagyunk. Isteni lehet

    VálaszTörlés
  5. Beleharapás nélkül kiabáltam, és most kicsit furcsán néznek rám...:)))))) Pazar kis cucc lett!:)

    VálaszTörlés
  6. Szepyke! :-) Én minden egyes harapásnál kiabáltam! Annnnnnnyira jóóóóóó!

    VálaszTörlés
  7. puffintól érkeztem ide, s nem bántam meg :) irány a google reader, hogy mindig leljek ilyen finomságokat máskorra is :) köszönet.

    VálaszTörlés
  8. Beastie!
    Köszönöm, örülök, hogy ide találtál!

    VálaszTörlés
  9. Meegcsináltam!:)ISTENI lett!imádom a Pocakpanna recepteket,én is úgy szeretek pocakpannáskodni a konyhában;)Köszónöm!

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!