hétfő, február 15, 2010

Kecskesajtos-póréhagymás pizza másképp


Pár héttel ezelőtt készítettem el először ezt a fajta "pizzát" két féle variációban. Azóta is rendszeresen készítem, főleg, ha jön hozzánk vendég vagy póker este van. Kifejezett party-étel, amit nagyon gyorsan össze lehet dobni, kézzel is lehet enni és isteni finom! Én nem nagyon szeretem az éttermi pizzákat, mert nagyon vastag a tésztájuk. Éppen ezért tökéletes választás az alaptésztának a leveles tészta! Aki nem akar vele bajlódni, az megtalálhatja bármelyik boltban. A kecskesajt és a paradicsom párosításáról annyit, hogy ha egyszer megnyerem a lottó ötöst, akkor minden reggel aszalt paradicsomot eszek kecskesajttal.


Ilyen volt sütés előtt. Már itt is gyönyörű.

Kecskesajtos-póréhagymás pizza
Nos, gyakorlatilag bármilyen feltéttel el lehet készíteni, én most csak egyet, a kedvencemet mutatom be. Pontos értékeket nem tudok mondani, mert csak csináltam. Mindez a mennyiségtől és saját ízléstől is nagyban függ.

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta lap (ebből kijön kb. 10-12 téglalap vagy kockára vágva még több)
  • 1 nagy üveg eltett, saját paradicsom (ilyenkor nem érdemes a boltban paradicsomot venni, mert ízre meg sem közelíti a nyáriakat, viszont nyár végén nagyon is érdemes eltenni télire, mert fantasztikusan koncentrált íze van. Én úgy szoktam, hogy elfőzöm a levét és egészen besűrűsítem, így olyan koncentrált és intenzív íze van, mint az aszalt paradicsomnak)
  • 10 dkg jó minőségű felvágott
  • 1 kis doboz lágy kecskesajt
  • 1 szál póréhagyma
  • só, bors, bazsalikom, cukor
  • 1 fej gyenge hagyma
Elkészítés:
  1. A tésztát lisztezett lapon kinyújtjuk tetszőlegesre, majd kockákra vágjuk.
  2. Felkockázzuk a felvágottat és felaprítjuk a póréhagymát.
  3. A paradicsom levét mindeközben elfőzzük, teszünk hozzá cukrot, sót, bazsalikomot, borsot.
  4. A hagymát karikákra vágva üvegesre dinszteljük.
  5. Mikor a paradicsom és a hagyma kész, rátesszük a felszeletelt és tepsikre helyezett tésztára a következő sorrendben: paradicsom, hagyma, felvágott, kecskesajt. Betoljuk a sütőbe és 200°C-on 15-20 percig sütjük. Utána rakjuk rá a felszeletelt póréhagymát. 


3 megjegyzés :

  1. Csodaszépek lettek a képek!
    Mi is szeretjük a leveles variációt, szuper lehet ezzel a feltéttel!

    VálaszTörlés
  2. Hú, de jól néz ki!
    Panna, csudajó ízlésed van: én is nagyon szeretem a póréhagymát és én sem szeretem a vastag tésztás pizzát, így mindig itthon sütöm. Ez a leveles tésztás megoldás pedig nagyon tetszik. Kipróbálom így is!

    VálaszTörlés
  3. A legjobb a dologban a sűrített paraidcsom és a kecskesajt íze együtt! De mindezt tökéletesen emeli ki a póréhagyma. Egyszerűen csodás!

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!