Ha megkérdeznék, melyik a kedvenc csokiszeletem, amit a boltokban lehet kapni, hát bizony nekem a Snickers lenne az, és hajszállal lemaradva követné a Sport szelet. Szeretem benne, hogy jól harapható, ropog a mogyoró a fogam alatt, és már egy szelettől jól lakok. Eddig nem is gondoltam rá, hogy otthon reprodukálnám, de amikor megláttam a receptet, azonnal kipróbáltam és nem csalódtam! Tényleg sokkal jobb, mint a bolti Snickers szelet! Sokkal áthatóbb a mogyoró íz, csokoládét pedig annyit teszünk rá, amennyi csak jól esik (meg amennyit nem szégyellünk). Jól harapható, de azért nem törik bele a fogunk, mint néha a boltiba, mert igazán krémes. Ráadásul az elkészítése nem több, mint 10 percet vesz igénybe. Én tönkölybúzából készült gabonapelyhet használtam hozzá, hogy ezzel az egészséges hozzávalóval legalább a bűntudatomat csillapítsam. Nem köntörfalazok, ez egy kalória bomba, egy édes kényeztetés, de annyira megéri!!!
A recept Donal Skehantól származik, annyi apró módosítással, hogy én kihagytam belőle a kókuszt.
Hozzávalók 16 manó szelethez:
- 100 g mogyoróvaj
- 100 g golden syrup
- 50 g porcukor
- 50 g teljes kiőrlésű gabonapehely
- 1/2 tk vanília aroma
- 150 g tejcsokoládé
Elkészítése:
- A mogyoróvajat, porcukrot, golden syrupot, vanília aromát kimérjük, és tűz felett kavargatva összeolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a gabonapelyhet és jól elkeverjük.
- Sütőpapírral kibélelt kicsi formába öntjük, és kanállal kicsit lenyomkodva elegyengetjük a felszínét.
- A csokoládét gőz felett vagy mikróban közepes fokozaton felolvasztjuk, majd ráöntjük. Hűtőbe tesszük.
Szenzációs-vittem, köszi!!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu
Nálam fordítva van.Első a sportszelet és hajszálnyival utána a Snickers.Vittem.Köszi:-)
VálaszTörlésTeljesen beleszerettem...
VálaszTörlésKöszönöm! Hát én is teljesen bele vagyok szeretve a 2. képbe. :) És hogy milyen finom!!!
VálaszTörlésAmúgy tényleg ez egy nagyon kis adag ám, szóval ha 2-nél több főnek készül akkor lehet duplázni nyugodtan!
Anyám, ez a kép! Hát, kész vagyok!:) Gyönyörűűűűűű!:)
VálaszTörlésMilyen méretű formába teszed, hogy ilyen magas legyen az alap is és a csoki is rajta?
VálaszTörlésKedves Névtelen!
VálaszTörlés11cm X 11cm-es, és 4,5 cm magas jénaiba.
Panna, ezt a receptet nem akarnád esetleg paleósítani? Nekem is a Snickers a kedvenc csokim, és őrülten hiányzik...
VálaszTörlés