A keksz recept alapját fél éve találtam Sajtkukac blogjában. Már akkor is nagyon tetszett mikor először csináltam meg, de mégis változtattam rajta egy pár dolgot. Mindig nagyon-nagy sikerem van vele, szinte hétről hétre megcsinálom. Különlegessé teszi a nádcukor, ami olyan hatást kelt sütés után, mintha mézes keksz lenne. A fahéj és az alma pedig tökéletesen kiegészíti egymást. Nem elég azonban, hogy finom, még nagyon egészséges is, ami kiváló reggelivé, vagy tízóraivá teszi. 
Íme a recept: 
- 2 tojás
 - 125 gr vaj
 - 160 gr nádcukor
 - 150 gr zabpehyel
 - 100 gr teljes kiörlésű tönköly liszt
 - 30 gr finom liszt
 - 3 ek citromlé
 - 1 csomag bourbon vaníliás cukor
 - 2 kk fahéj
 - 0,5 csomag szárított alma csipsz felaprítva
 - 0,5 csomag sütőpor
 - pár csepp amaretto likőr (ha tehetném mindenbe tenném úgy imádom)
 - csipet só
 
Elkészítés:
- A tojássárgáját cukorral és vajjal habosra verem, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, citrom levet, fahéjat, mandula likőrt.
 - Összekeverem a liszteket a sütőporral és hozzáadom a tojásos keverékhez, majd a zabpelyhet és szárított almát is alaposan hozzákeverem.
 - A tojás fehérjét felverem a csipet sóval és hozzákeverem a masszához. Majd kiskanállal a sütőpapírral kibélelt tepsire adagolom. 180°C-on 10 perc alatt szépen megsülnek.
 
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése
Kedves Hozzászóló!
Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.
Köszönöm a hozzászólásod!