csütörtök, december 30, 2010

Vadas-őz pörkölt gombamártással, Paleo rajongóknak (glutén-, cukor- és laktóz mentes)Akinek ismerős a recept, annak: igen, ezt is a Kifőztük 10.-es számában olvashattad! 
Az őz pörkölt különleges íze az igazán zöldséges vadas mártással tökéletes harmóniában van, de ha igazán ínyencek vagyunk, megspékelhetjük egy kis pikáns gombamártással, mellyel ez az ünnepi étel igazán különleges fogássá emelkedik. Azok számára is tökéletes és kiadós főétel, akik nem esznek hozzá köretet. Vadas mártás


Őz pörkölt


Gombamártás


5 megjegyzés :

 1. Szegény őzike! azok a gyönyörű ártatlan nagy barna szemek, milyen érzéketlen barbárnak kell lennie annak aki képes egy ilyen csodálatos jószágot lemészárolni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ebben részben (és ezt kihangsúlyoznám) egyetértek. Habár ugyanilyen ártatlan az a tyúk, aki a kertben kapirgál, vagy a boci, aki a legelőn legelészik, vagy a kisborjú és még sorolhatnám. Ilyen a tápláléklánc. Mindenesetre én sosem tudnám kilőni, vagy levágni vagy bármit tenni az állatokkal, ami az ő végüket jelentené. Megenni...az már más. :)

   Törlés
  2. Gondolom az oldal látogatói, nem vegák...;)

   AKKOR MEG NE LEGYÜNK ÁLSZENTEK!!!!!!......

   Törlés
  3. legelj füvet de azok a szegény novenyek is ....tehát szopogas kavicsot....az állatok azert vannak hogy minket találjanak azért gondoskodunk es óvjuk őket !

   Törlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!