hétfő, február 13, 2012

Valentin-napi ajánlatom...

Valentin-napon vannak, akik elmennek étterembe, és leveszik a vállukról a főzés "fáradalmai", és vannak, akik otthon vacsoráznak, egy meghitt, akár közösen elkészített menüt kreálva. Én az első kategóriába tartozom, mi megyünk étterembe, és terveim szerint egy gyönyörű nagy steaket fogok enni finom salátával. Azonban a desszertet azt mindig otthon fogyasztjuk el...amit én! készítek, :) ezért most azok számára, akik hasonló cipőben járnak adnék tippeket Valentin-esti desszerthez.


Régen a Valentin- vagy Bálint-napi ünnepi desszertünk mindig a Tiramisu volt. Egyszerűen ez volt a kedvenc, könnyen és gyorsan elkészíthető volt, krémes, kifejezetten szexi desszert, azonban mióta paleora tértünk a Tiramisutól is búcsút kellett venni, legalábbis a hagyományos értelemben vettől. Azonban mostantól újra kacsingathatunk a kávés-mandulás desszert felé, hiszen elkészítettem a Paleo Tiramisut, amelyet egyelőre a Kifőztük februári számában olvashattok el.

A csokoládé imádók figyelmébe ajánlom a Paleo Brownie-t, ami jelenleg már az angol nyelvű honlapokon is óriási sikert akart, és én kifejezetten szeretem egy kis házi, cukormentes málnalekvárral.
A csokoládé ízű desszertek táborát gyarapítanám a Vegán Csokoládés Áfonyatorta ajánlásával, mely egyébként bármely más gyümölccsel kiváló választás. Habár torta formájú, inkább olyan, mint egy kicsit szilárdabb csokoládé souflé, úgyhogy mindenképp illik az alkalomhoz.

Vannak, akik azonban jobban szeretik a még elegánsabb desszerteket és valami igazán extrával szeretnék meglepni gesztenyerajongó párjukat, nekik a Paleo Mont Blanc-ot ajánlom, amely negyed annyira sem macerás, mint amilyennek tűnik, főleg, ha a boltban veszitek meg a Maroni natúr gesztenyepüréjét, amely nekem is nagyon a szívemhez nőtt.

Ha inkább a gyümölcsösebb desszertekhez húz a szívestek, akkor a nyers Epres "Sajttorta" (nem sajtból!) kiemelt figyelmet érdemel, amely bármilyen fagyasztott gyümölcs felhasználásával elkészülhet, és nem csak hogy egy extrán krémes, frissítően gyümölcsös-savanykás desszertet kanalazhattok, de ráadásul rengeteg vitamint és kifejezetten kevés kalóriát!
A gyümölcsös-krémes desszertek táborát erősíti a Cseresznyés Trifle, amelyet annó közkívánatra alakítottam át Nigella híres Trifle receptjéből, és amely kiválóan vizsgázott, ugyanis igazán krémes és kényeztető.

Ebben a hidegben megkérdőjelezem, hogy bárki is vágyik a még hidegebb fagylaltra, azonban ha forró, fahéjas gyümölcsökkel tálaljuk, melyeken pillanatok alatt olvadásnak indul a krémes vanília fagylalt, akkor nem hiszem, hogy akadna olyan, aki ne ragadna kanalat és kanalazná élvezettel a Sült, fahéjas gyümölcsökbe és krémes vanília fagylaltba.
Ha valakit mégsem lehet eltántorítani a fagylaltoktól, annak melegen ajánlom a Marcipános Csokoládé fagylaltomat, amely annyira krémes, hogy kenterbe veri az összes bolti fagyit - mindamellett, hogy nagyon egészséges és vegán!

Végül az egyszerűség kedvéért, talán vannak olyanok, akik nem akarnak nagy ügyet csinálni ebből az egy estéből, de mégiscsak kanalaznának valami kényeztetőt, azoknak ajánlom figyelmébe a Paleo Nutellát, amelyet ha párunkkal kanalazunk, nem is olyan biztos, hogy kell az a kanál....


Boldog Valentin-/Bálint-napot kívánok Mindenkinek!

4 megjegyzés :

  1. ...és akkor most próbáljunk meg választani :o
    :)))

    VálaszTörlés
  2. családi tűzhely, Csibe, köszönöm! :) Még én magam is nehezen választok! :)

    VálaszTörlés
  3. Éppen most tanakodtam, mi legyen a holnapi különleges finomság :-) Ha Hozzád benézek, soha nem csalódom! Már "csak" választanom kéne a kínálatból :-))

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!