csütörtök, április 04, 2013

Paleo csokoládé kockák (paleo, vegán)


Ez a csokoládé recept már nagyon-nagyon régóta a tarsolyomban van. Két éve nyáron már-már túl sokat fogyasztottam belőle, akkor azonban aszalt áfonyával és mandulával kevertem össze, és magasabbra csináltam. Azonban bármilyen maggal és aszalt gyümölccsel megcsinálhatjuk. Ez lehet a saját, kézzel elkészített táblás csokoládénk, amely már-már jobb, mint a bolti. Sőt! Eddig az összes tesztelőm szerint jobb, ugyanis a kókuszolaj hatására a hideg csokoládé rögtön olvadásnak indul a szájban: selymes, lágy, kakaós. Megéri az 5 percnyi munkát. :)



Paleo csokoládé kockák

50g kókuszolaj
50g Holland kakaópor
40g méz
1/2 tk vanília aroma

1 maroknyi aszalt sárgabarack
1 maroknyi pisztácia szeletek

A kókuszolajat felolvasztjuk a mikróban, majd hozzáadjuk a kakaóport, mézet és vaníliát. Majd egy mini kézi habverővel (vadul) simára, homogénre keverjük. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük majd megszórjuk a kívánt feltéttel, mely jelen esetben sárgabarack és pisztácia. Hűtőben tároljuk szilárdulásig, majd nekiesünk. :)


Legközelebb megmutatom mit tegyünk a maradék csokival...ha marad. :)

30 megjegyzés :

  1. De jó! Köszi a receptet, biztosan ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Meg vagyunk mentve? :D Xylittel is működik?

    VálaszTörlés
  3. Szia Panna, ez jóóóó :)
    Szerinted ez használható más receptekben ahol pl étcsoki szükséges? Vagy mondjuk ganache krémbe?
    Huh, mekkora áttörés lenne a konyhámban, nagyon várom válaszod :)
    Andi

    VálaszTörlés
  4. E.! Szerintem működik xilittel is, de előtte azt fel kell olvasztani minimális folyadékban!

    Andrea! Szerintem inkább krémbe és ganázsba működik, ki kell kísérletezni! Egyébként talán van olyan receptem, amiben már ezt használtam...Sacher torta!

    VálaszTörlés
  5. megcsináltuk, és nagyon finom! Sokkal finomabb, mint a boltban kapható étcsokik bármelyike. Függőséget okoz ...

    VálaszTörlés
  6. Kipróbáltam... valami fantasztikus! Tényleg sokkal finomabb, mint a bolti változat. Csatlakozom, vigyázat, függőség!

    VálaszTörlés
  7. :) Nagyon örülök, hogy így ízlik! :)

    VálaszTörlés
  8. Még van egy fél táblányi a hűtőben, de már nem sokáig.. :-) Nagyon finom!

    VálaszTörlés
  9. Hát ez szuper! Magában kicsit tömény volt, de a második változat aszalt áfonya + pörkölt mandulás. Isteni :)

    VálaszTörlés
  10. Szia! Szerinted xilitből vagy eritritből mennyit kellene használni hozzá?? Köszi: Niki

    VálaszTörlés
  11. szia Panna! Mindezek után,hogy ilyen szuperfood-okat csinálsz képes vagy mikróban felolvasztani a kókuszolajat? azt hittem aki ilyen magas vitális értékű ételeket készít már rég elfelejtette ezt a halálos konyhai eszközt. A mikro eldegenerálja az ételek molekuláit és olyan energiát közöl a molekulakkal ami aztan az emberi sejteket degenerálja , rákositja! De a többi az tetszik :)

    VálaszTörlés
  12. A tegnap fedeztem fel a blogod, ez volt az elos recept amit kiprobaltam. Isteni!!! Koszonom nagyon! Ugy latom nemcsak csoki, de blogfuggo is leszek :-)

    VálaszTörlés
  13. A méz nem paleo és és igazából a kakaó sem.

    VálaszTörlés
  14. ez q..vajó!bocs, de ezt másképp nem lehetett!én mazsolával csináltam, a lányom még most is nyalogatja a tálat:P

    VálaszTörlés
  15. Esetleg el lehet készíteni bonbon formában is? Vagy csak táblás változatban? :)

    VálaszTörlés
  16. Kedves Panna!

    Érdeklődni szeretnék, hogy a kókuszolajat lehet-e valamivel helyettesíteni? Vagy ki lehet hagyni a receptből?

    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  17. Megcsináltam eritrittel, annyit tettem bele, amennyi méz kellett - későn kapcsoltam, hogy fel kellett volna olvasztani. De. A gőzfürdőben kevergettem egybe, jó lesz így is. ;)A vaníliából 2 kanállal tettem, mert ennyi volt az üvegben :-)

    VálaszTörlés
  18. A vanília miért aroma?

    VálaszTörlés
  19. Szia! Nagyon tetszik az ötlet, a recept. A kókusz olajat kakaóvajjal lehet esetleg helyettesíteni? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, egyáltalán nem vagyok otthon paleo témában :) Teljesen keményre dermed, mint a bolti csoki? Hűtőben kell tartani? Szobahőmérsékleten gyorsan olvad? Köszi a választ!
    Lini

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok! Kókuszzsírral is el lehet készíteni? Köszönöm: Zsuka

    VálaszTörlés
  21. Kipróbáltam,megírtam, tényleg fantasztikus! Köszönöm a receptet!!! Ritmus

    VálaszTörlés
  22. Ha már egészséges táplálkozás: Mikróban? Aromával? Ildikó

    VálaszTörlés
  23. Nekem valamiért összeugrott középre egy gombocba és körülötte vizes lett. ez volt a 4. probálkozás és eddig sikeres volt mind. mit rontottam el?

    VálaszTörlés
  24. Szerintem nem kéne bírálni Pannat, hogy miért aroma, miért mikro, stb, mindenki helyettesítse ezt a saját élet felfogása szerint. Inkább örülni kéne, hogy mrgosztotta velünk ezt a szuper receptet. Köszi Panna :)! Móni

    VálaszTörlés
  25. Szia ! Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!! Friss málnával is csodás :D

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!