Ez a csokoládé recept már nagyon-nagyon régóta a tarsolyomban van. Két éve nyáron már-már túl sokat fogyasztottam belőle, akkor azonban aszalt áfonyával és mandulával kevertem össze, és magasabbra csináltam. Azonban bármilyen maggal és aszalt gyümölccsel megcsinálhatjuk. Ez lehet a saját, kézzel elkészített táblás csokoládénk, amely már-már jobb, mint a bolti. Sőt! Eddig az összes tesztelőm szerint jobb, ugyanis a kókuszolaj hatására a hideg csokoládé rögtön olvadásnak indul a szájban: selymes, lágy, kakaós. Megéri az 5 percnyi munkát. :)
Paleo csokoládé kockák
50g kókuszolaj
50g Holland kakaópor
40g méz
1/2 tk vanília aroma
1 maroknyi aszalt sárgabarack
1 maroknyi pisztácia szeletek
A kókuszolajat felolvasztjuk a mikróban, majd hozzáadjuk a kakaóport, mézet és vaníliát. Majd egy mini kézi habverővel (vadul) simára, homogénre keverjük. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük majd megszórjuk a kívánt feltéttel, mely jelen esetben sárgabarack és pisztácia. Hűtőben tároljuk szilárdulásig, majd nekiesünk. :)
Legközelebb megmutatom mit tegyünk a maradék csokival...ha marad. :)
De jó! Köszi a receptet, biztosan ki fogom próbálni!
VálaszTörlésMeg vagyunk mentve? :D Xylittel is működik?
VálaszTörlésSzia Panna, ez jóóóó :)
VálaszTörlésSzerinted ez használható más receptekben ahol pl étcsoki szükséges? Vagy mondjuk ganache krémbe?
Huh, mekkora áttörés lenne a konyhámban, nagyon várom válaszod :)
Andi
E.! Szerintem működik xilittel is, de előtte azt fel kell olvasztani minimális folyadékban!
VálaszTörlésAndrea! Szerintem inkább krémbe és ganázsba működik, ki kell kísérletezni! Egyébként talán van olyan receptem, amiben már ezt használtam...Sacher torta!
ISTENI!!!! :)
Törlésmegcsináltuk, és nagyon finom! Sokkal finomabb, mint a boltban kapható étcsokik bármelyike. Függőséget okoz ...
VálaszTörlésKipróbáltam... valami fantasztikus! Tényleg sokkal finomabb, mint a bolti változat. Csatlakozom, vigyázat, függőség!
VálaszTörlés:) Nagyon örülök, hogy így ízlik! :)
VálaszTörlésMég van egy fél táblányi a hűtőben, de már nem sokáig.. :-) Nagyon finom!
VálaszTörlésHát ez szuper! Magában kicsit tömény volt, de a második változat aszalt áfonya + pörkölt mandulás. Isteni :)
VálaszTörlésSzia! Szerinted xilitből vagy eritritből mennyit kellene használni hozzá?? Köszi: Niki
VálaszTörlésszia Panna! Mindezek után,hogy ilyen szuperfood-okat csinálsz képes vagy mikróban felolvasztani a kókuszolajat? azt hittem aki ilyen magas vitális értékű ételeket készít már rég elfelejtette ezt a halálos konyhai eszközt. A mikro eldegenerálja az ételek molekuláit és olyan energiát közöl a molekulakkal ami aztan az emberi sejteket degenerálja , rákositja! De a többi az tetszik :)
VálaszTörlésmikró???
VálaszTörlésA tegnap fedeztem fel a blogod, ez volt az elos recept amit kiprobaltam. Isteni!!! Koszonom nagyon! Ugy latom nemcsak csoki, de blogfuggo is leszek :-)
VálaszTörlésA méz nem paleo és és igazából a kakaó sem.
VálaszTörlésVisszavonom
VálaszTörlésez q..vajó!bocs, de ezt másképp nem lehetett!én mazsolával csináltam, a lányom még most is nyalogatja a tálat:P
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlik! :)
TörlésEsetleg el lehet készíteni bonbon formában is? Vagy csak táblás változatban? :)
VálaszTörlésAmilyen formára csak szerenéd. :))
TörlésKedves Panna!
VálaszTörlésÉrdeklődni szeretnék, hogy a kókuszolajat lehet-e valamivel helyettesíteni? Vagy ki lehet hagyni a receptből?
Köszönöm!
Megcsináltam eritrittel, annyit tettem bele, amennyi méz kellett - későn kapcsoltam, hogy fel kellett volna olvasztani. De. A gőzfürdőben kevergettem egybe, jó lesz így is. ;)A vaníliából 2 kanállal tettem, mert ennyi volt az üvegben :-)
VálaszTörlésA vanília miért aroma?
VálaszTörlésSzia! Nagyon tetszik az ötlet, a recept. A kókusz olajat kakaóvajjal lehet esetleg helyettesíteni? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, egyáltalán nem vagyok otthon paleo témában :) Teljesen keményre dermed, mint a bolti csoki? Hűtőben kell tartani? Szobahőmérsékleten gyorsan olvad? Köszi a választ!
VálaszTörlésLini
Sziasztok! Kókuszzsírral is el lehet készíteni? Köszönöm: Zsuka
VálaszTörlésKipróbáltam,megírtam, tényleg fantasztikus! Köszönöm a receptet!!! Ritmus
VálaszTörlésHa már egészséges táplálkozás: Mikróban? Aromával? Ildikó
VálaszTörlésNekem valamiért összeugrott középre egy gombocba és körülötte vizes lett. ez volt a 4. probálkozás és eddig sikeres volt mind. mit rontottam el?
VálaszTörlésSzerintem nem kéne bírálni Pannat, hogy miért aroma, miért mikro, stb, mindenki helyettesítse ezt a saját élet felfogása szerint. Inkább örülni kéne, hogy mrgosztotta velünk ezt a szuper receptet. Köszi Panna :)! Móni
VálaszTörlésSzia ! Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!! Friss málnával is csodás :D
VálaszTörlés