Akár karácsony Szentestéről, akár Szilveszter estéjéről legyen szó, a Mont Blanc gazdag, különleges ízvilága az igazi luxust hozza el tányérunkra. A gesztenye édes íze tökéletesen érvényesül a habkönnyű diós „csoda” piskótán, és a kis titkos összetevő kettejük között selymesen krémes összhatást kelt! Kényeztetés minden falatban.
csütörtök, december 23, 2010
Gesztenye álom piskóta tutajon, avagy Mont Blanc paleo módra (laktóz, cukor és glutén mentes)
Akár karácsony Szentestéről, akár Szilveszter estéjéről legyen szó, a Mont Blanc gazdag, különleges ízvilága az igazi luxust hozza el tányérunkra. A gesztenye édes íze tökéletesen érvényesül a habkönnyű diós „csoda” piskótán, és a kis titkos összetevő kettejük között selymesen krémes összhatást kelt! Kényeztetés minden falatban.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(
Atom
)
Ez valami nagyon brutál mód jól néz ki :)
VálaszTörlésPanna!
VálaszTörlésEzek valami mesés szépek, nem találok szavakat!!!
Ez valami mesés.
VálaszTörlésSzia Pocak Panna!
VálaszTörlésElső látásra megtetszett a sütid és felbátorodva nekiálltam. Paleózom én is egy ideje (hasonló okokból mint Te) de a konyhatechnológiám még nehezebben áll át az új dolgokra...
Ennél a receptnél pl. a krémes résszel akadt gondom. A diós csoda piskóta fantasztikusan sikerült (tényleg szuper) de a hegyet nem sikerült rátekernem, mert nagyon folyós lett és kihűlés után sem lett nyomható állagú. Szerinted mit csinálhattam rosszul? Annyit változtattam, hogy natúr gesztenye masszát használtam. Egyébként ízre az is jó lett!
Köszi!
Rikka
Bianka, Bonbon mánia, családi tűzhely!
VálaszTörlésKöszönöm!
Rikka!
Köszönöm, hogy írtál. Őszintén szólva nagyon meglep, hogy neked folyós lett a gesztenyekrém, ugyanis nekem kifejezetten kemény és szilárd volt a folyóshoz képest...megvártad míg teljesen kihűl? Raktál bele kókuszzsírt, mert az szilárdít ha már kihűlt? Esetleg több vizet/tejet/rumot rakhattál bele? Nincs több ötletem, nálam ugyanis a gesztenye nagyon magába szippantotta a hozzávalókat...Azért örülök,hogy ízre jó lett!
Köszönöm, hogy ötleteltél a problémámon! Valószínű a zsiradék lett kevés, mert az alig lett négy kanálnyi (ennyi maradt), de addig már a többi hozzávaló belekerült. Külön-külön is elfogyott gyorsan:-) Legközelebb sikerül!
VálaszTörlésAz a baj, hogy nekem vigyáznom kell ezekkel a gesztenyés csodákkal, mert a múltkor is felborult a napi diétám, amikor rávetettem magam a gesztenye sütire.. De nem érdekel, sikerült beszereznem kész, natúr, bio gesztenyamsszát, és azt valamire muszáj elhasználom.. 1 kg-t vettem, úgyhogy van miből. Szóval jöhetnek majd még a további gesztis receptek! ;)
VálaszTörlésFlóra!
VálaszTörlésÍrd majd meg, hogy milyen lett!
Rikka!
Biztos vagyok benne, hogy legközelebb sikerül!
Szia Panna!
VálaszTörlésÉn is nagy lelkesedéssel álltam neki a receptnek, én is natúr gesztenyemasszát használtam, ami alapból sötétebb mint a tied a fotón (amit nem értek), de sikerült szépen rátekernem a tetejére.
Ami viszont elszomorított, hogy a diós alap egyáltalán nem sikerült, majdnem feketére égett :(
Elromlott az aprítógépem, ezért hagyományos diódarálón daráltam a diót, így lehet túl finomra volt darálva és nem tudom milyen vastagságúra kell a tepsibe elsimítani a masszát (én kb másfél cm vastagra oszlattam), de nem hogy 20 perc nem kellett neki a 180 C os sütőben hanem 5 perc után már jött az illata utána meg a szaga 8 perc után úgy kaptam ki a sütőből, pedig légkeverést sem használtam.
Olvasom hogy másnak milyen jól sikerült, én mit ronthattam el?
Nemsokára nekiállok még egy receptednek, még nem tudom melyik lesz a sok csoda közül :)
A naptáradon lévő első kép az a narancsos annak mi a neve? hol találom a receptet hozzá?
Köszi
Ági
Szia Ági!
TörlésAz a sejtésem, hogy 1) túl vékony a másfél centi, vagy 2) talán erősebb a sütőd és azért lehet, hogy túl magas volt a hőfok. A piskóta az egy más százszor elkészített diós piskóta, így azt tanácsolom, hogy ha legközelebb nekilátsz, vedd lentebb a hőfokot jelentősen és figyeld a piskótát.
A naptáron lévő első kép a Kifőztük Karácsonyi adománygyűjtő különszámában jelent meg, az azóta már nem elérhető, de maga a recept fel fog kerülni a blogra nyáron, mert az egy fagylalt. :)
Nagyon remélem, hogy a kövektező receptem már sikerülni fog és ízleni is! :) Sok sikert!
Szia!
VálaszTörlésElkészítettem a receptet, köszönöm! Nagyon-nagyon finom, igaz az enyémek nem lettek ilyen szépek, meg a gesztenye is sötétebb lett :) Itt meg tudod nézni őket:
http://habtejszin.blogspot.hu/2012/11/mont-blancmont-blanc-cookies.html
Nagyon örülök, hogy tetszett és ízlett a recept! Megnéztem a blogbejegyzést, nagyon klassz, csak így tovább! :)
TörlésSzia Panna,
VálaszTörlésKaracsony előtt értekeztünk utoljára, és akkor az eltarthatósági kérdéskört elemeztük. Végül utolsó pillanatban készítettem vagy 10 féle kekszet és bonbont és azt adtam Karácsonyra sokaknak, hát, el voltak ájulva. Ez a Te sikered is! Szemezgetek egy ideje ezzel a Mont Blanc-al, mert ez a legeslegszebben kinéző sütid számomra a Sacher után, és mint akkor meg is írtam, bolondulok azért is, de egyszerűen nem szeretem a gesztenyét. Nem lehet ezt a krém részét kesuból megcsinálni esetleg, vagy tiramisus ízvilágra? Csak a kókuszzsír tartja össze? Köszönöm, ha van tipped esetleg, mert rögvest ráindulnék! (Btw, épp most toltam be a forró csoki receptedet. De jó volt! Pont minden volt itthon hozzá, és nem csalódtam most sem. Köszönöm!)
Kedves Ágnes!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ilyen nagy siker volt a karácsonyi keksz/bonbon osztás! És örülök továbbá, hogy a többi receptem is elnyerte a tetszésedet!
A Mont Blanc-ot a gesztenyemassza maga tartja össze, hiszen az önmagában egy elég sűrű massza, klasszul összetartja magát.
Igazság szerint kesukrémmel már más lenne, hiszen teljsen más az állaga. Ki kell próbálni, de ahhoz alapul a nyers epres sajttortát ajánlanám, hogy vizsgáld meg. Én még nem próbáltam, ezért 100%-os tippet nem tudok adni.
További sok sikert!
Miért szerepel a vegán csoportosításban többször is tojásos étel?
VálaszTörlés