Eme különleges bonbon ötlete még a nyáron pattant ki a fejemből, mikor épp Cuccidatit, az olasz karácsonyi fügés-linzer kekszet készítettem a Kifőztük Karácsony számára. Amikor elkészült a fügés-mézes-mandulás-diós-fahéjas töltelék akkor eldöntöttem, hogy ebből bizony paleo desszertet fogok varázsolni karácsonyra, vagyis kilőttem a linzertésztát és meghagytam az édes, ragacsos tölteléket, nagyon csekély változtatásokkal. És habár a Cuccidati adta az ötletet, mégis ez egy olyan desszert, mely a lelki szemeim előtt, régen, a titokzatos keleten, a háremek virágkorában, a háremlányok palotáiban járhatott körbe-körbe arany tálcákon, miközben azok a csábító hastánctól való kimerültségükben csipegették folytonosan...
Egyébként ez a nagyszerű bonbon Diához vándorolt a GBT Angyalka keretén belül, akivel tegnap találkoztam és egy nagyon kellemes, beszélgetős órát töltöttem el vele, és akitől pedig egy nagy doboz fantasztikusan finom és illatos mézeskalácsot kaptam annak a különleges fűszerkeverékével együtt. Nagyon klassz a blogja, menjetek, nézzétek meg!
A bonbonhoz még csak annyit, hogy az elkészítéséhez csak egy aprítógépre van szükség, mint eszköz, megéri pihentetni 8 órán át (vagyis egy éjszakán át), és kiváló karácsonyi ajándék vagy éppenséggel szilveszteri falatka válik belőle. Édes pezsgő mellé tökéletes!!!
Boldog új évet kívánok mindenkinek és nagyon jó bulizást!
Csodálatos, és ez a tálaló készlet mennyei
VálaszTörlésPocak Panna, boldog új évet kívánok szeretetben, békességben!
VálaszTörlésBoldog új évet kívánok én is Nektek! És köszönöm!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Ízlett nagyon! Örülök, hogy találkoztunk!
VálaszTörlésA füge meg a mazsola cukrozott általában!
VálaszTörlés