szerda, december 22, 2010

Eggnogg Latte paleo módra (alkohol, cukor és laktóz mentes)


 Forró, illatos, kávés-tojáslikőr, mely nem csak desszertek tökéletes kísérőjeként, de fantasztikus karácsonyi-hangulat fokozóként is működik. Karácsony reggelén a legünnepibb lélekmelegítő egy kis aprósütemény mellett. Alkohol-, cukor- és laktóz mentes.

A receptet a Kifőztük 10.-es számában találhatjátok meg!




 Eggnogg Latte paleo módra (alkohol mentes)
1főre


1 dl kókusztej
1dl víz
1 teáskanál instant kávépor
1 kávéskanál rum aroma
1 teáskanál vanília aroma
1 kávéskanál fahéj
½ kávéskanál frissen reszelt/őrölt szerecsendió
1 tojás sárgája
1 ek méz

50 ml vizet felforralunk, majd a cél pohárban feloldjuk benne az instant kávéport.
Egy edénybe beleöntjük a másik 50 ml vizet, 1dl kókusztejet, rum aromát, vanília aromát, fahéjat, tojás sárgáját és mézet, majd kézi habverővel alaposan összekeverjük. Felforraljuk folyamatos keverés mellett, majd hozzá öntjük a forró kávéhoz. Elkeverjük és a tetejét megszórjuk szerecsendióval. 


Hogy tetszik a lovacska? Én totál oda vagyok érte!

7 megjegyzés :

  1. Köszönöm szépen, én pedig a kommenteket imádom!!! :-)

    VálaszTörlés
  2. A 2. fotó nagyon tetszik! Egyébként ott voltam az angyalka gasztroblogger találkozón és valaki megmutatta, hogy ki is az a Pocak Panna. Aztán csak beszélgettem, beszélgettem a többiekkel és hozzád nem jutottam el. Remélem legközelebb tudunk beszélgetni. :)

    VálaszTörlés
  3. Zizi!

    Örülök,hogy tetszik, köszönöm. Hát igen, sajnos nem sikerült nekem sem mindenkivel beszélgetnem, de nagyon bízom benne, hogy következő alkalommal arra is sor kerül. :-)

    VálaszTörlés
  4. Most is ér ilyen finomságot készíteni?
    Megcsináltam, kis kardamomot is tettem bele, és jóízűen megittam. :)

    VálaszTörlés
  5. Orsi! Mindig ér! :) Örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!