Láthattatok már egy jó pár vegán, vagy csak tojásmentes receptet a blogon, és ez annak köszönhető, hogy tavaly csináltattam egy sok ételre kiterjedő allergia vizsgálatot vérből, és a végeredmény az volt, hogy érzékeny vagyok a tojásra is (többek között). Ennek ellenére szoktam használni tojást, de nem olyan mennyiségben, mint régen, igyekszem elkerülni. Nem mellesleg a tojás ízét sem szeretem, talán az érzékenységem magyarázza, miért is utáltam mindig a tojásrántottát (még az illatát is).
Ezen túlmenően szüleimnél is kijött a tojás érzékenység, így mindenképp szerettem volna alkotni egy olyan pizza receptet, amivel megörvendeztethetem őket, és amit utána Édesanyám is játszi könnyedséggel tud reprodukálni a saját konyhájában.
Ha magunknak (nekem és férjemnek) készítek pizzát, akkor mindig igazi sajtot teszek rá, azonban most Édesanyám kedvéért vettem vegán sajtot és az kerül rá. Meg kell mondanom, hogy meglepően krémes és finom volt kisülve.
Folyamatfotók: (1) a tésztát a szilikonos sütőpapírra borítom és lefedem folpakkal, (2) a folpak fölé helyezett fa nyújtódeszkával elkezdem nyújtani, vagyis inkább lapítani a tésztát (játszi könnyedséggel), (3) a tészta méretre lapítva, (4) jöhet az isteni házi pizza szósz, házi paradicsomból (Köszönet szüleimnek, akik szeretettel gondozták a paradicsomokat, így különlegesen édesek lettek).
Túl sokat nem fűznék hozzá, talán még csak annyit, hogy persze nem olyan az íze és az állaga, mint a bolti pizzáénak, de aki gluténérzékeny és nem használ előszeretettel gluténmentes liszteket, hanem magának "kotyvaszt" az nagyon fogja értékelni az ízt. Nekem szüleim pl. sosem szerették az igazi pizzát, még Olaszországban sem, inkább éheztek (én is) de ezt imádják. Szerintem a titok a házi paradicsom szószban van.
Mellesleg azért nem szeretem használni a bolti GM lisztkeverékeket, mert szinte 90%-uk kukoricából van a többi pedig burgonya, így őrülten magas a keményítő és cukor tartalmuk és ezzel nem egyezek sem eszmeileg sem pedig gyomorilag. Viszont a házi liszt keverékeim szuperek, szerintem. :)
A receptért kattints ide!
A receptet a Kifőztük ingyenes online gasztro magazin májusi számában olvashattátok!
A receptet a Kifőztük ingyenes online gasztro magazin májusi számában olvashattátok!

Milyen sajtot vettél, ami finom? Szeretnék én is többet kísérletezgetni vegán sajtokkal, de félek, hogy kiválasztom azt, ami biztosan rossz ízű :D
VálaszTörlésAgen Bola
VálaszTörlésTaruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
VálaszTörlésTaruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
Poker
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino
makasih gan infonya dan salam sukses
VálaszTörlésmakasih gan buat infonya dan semoga bermanfaat
VálaszTörlésbagus mas artikelnya dan menarik
VálaszTörlésmantap bos buat infonya dan semoga bertambah sukses
VálaszTörléskeren sob buat infonya dan salam kenal
VálaszTörlés