Forradalmasítottam a legjobb répatorta receptet, amit valaha kóstoltam. Az új formájában glutén-, laktóz-, és cukor mentes. Nincs benne semmilyen tejtermék (laktóz mentes), sem pedig olaj (más adja a nedvességet), sem pedig glutén vagy lektin tartalmú liszt (hajdina lisztet használtam), sem cukor. Az arányokon is változtattam, így egy új répás muffin született, ami eleget tesz az egészséges életmód követelményeinek, bárki fogyaszthatja és az íze fantasztikusan összetett, aromás, harmonikus, az állaga pedig finoman tömör, harapható és mégis puha, omlós.
Itthon máris szép sikereket értem el vele, hiszen Édesanyám, akinek nagyon kifinomult ízlése van, szó nélkül legyűrt egy nagyot és azt mondta "tökéletes", míg Édesapám kiadta az utasítást, miszerint "Ugyanezt az íze akarom érezni, ugyanígy csináld meg mindig!". A Főtesztelő még ezután jön, de biztos vagyok benne, hogy osztatlan sikerem lesz!
Izgatottan várom a véleményeket, aki elkészíti!
Micsoda étkészlet, gyönyörű és finom egészséges muffin :)
VálaszTörlésKöszönöm! Nekem is nagyon tetszik, már régóta szerettem volna hasznosítani egy fotóhoz. :-) A muffin tényleg finom ám, ki kell próbálni! :)
VálaszTörlésSziasztok!
Törléshajdina lisztet mivel tudnám helyettesíteni?pl.lenmagliszt?
üdv
csilla
Csodás képek!
VálaszTörlésA kannát nagyon irigylem!! :))
Tuti a recept!
VálaszTörlésNa de a képek... Bámulatosak...
Thrini, Chef Viki!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, a kannát én is imádom, még Isztanbulban vettük egy teáskészlettel együtt, nagyon megérte! A recept is megér ám egy próbát! :-)
Megcsináltam ma a muffint. Naná hogy pont nem találtam meg haajdinalisztemet,utána eszembe jutott hogy lejárt,múlt héten kidobtam.Így rizslisztet használtam hozzá.Megmondom őszintén mikor összekevertem mindent,biztosra vettem hogy ebből süti sose lesz,de minimum szétesik az egész.Nos tökéletes lett,tényleg nagyon puha,omlós,nem száraz,szuper muffin.Nekem 9 pont,a hiányzó egy pontot két kanállal több méz meg is oldja.Mikor kihűlt sokkal jobban ízlett egyébként.
VálaszTörlésPilchard!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy kipróbáltad és sikerült és ízlik!
A 9 pontról: hát igen, az édesség mindenkinek saját szájíze szerint kell állítani.
Az állagáról: azért csinálom hajdinaliszttel, mert glutén-, és lektin mentes, de mivel a sikértartalma 0, így igazából nem emelkedik meg. Emiatt mielőtt beraktam volna a sütőbe nekem is erős kétségeim voltak, de mikor megkóstoltam akkor jött a végtelen megnyugvás: isteni (szerintem)!
Köszönöm,hogy leírtad a véleményed!
Hello! Nagyon szuperek a receptek! Azt megmondanád, h hol veszel vanília kivonatot? Én eddig még nem találtam... Előre is köszi!
VálaszTörlésJuli
Kedves Juli!
VálaszTörlésKöszönöm.
A vanília kivonatot nem veszem, hanem még télen készítettem, azt használom, a blogomon itt: http://pocakpanna.blogspot.com/2009/12/vanilia-kivonat-hazilag.html találhatod meg a receptjét. Nagyon egyszerű, igazi, olcsó, az alkohol miatt ugye nem kell aggódni,mert elpárolog hő hatására. Ha elfogyott akkor pedig csak után kell tölteni bármilyen alkohollal: vodka, rum, bourbun... Hajrá!
Kedves PP!
VálaszTörlésA juharszirup nem cukor?
Szeretném jól betartani a diétát és odafigyelni arra, hogy tényleg mindent, ami káros kiiktassak az étkezésemből és csak kérdésként merült fel bennem, hogy a juharszirup cukornak minősül-e vagy sem, mert elég magas a szénhidrát tartalma.
Te nem vagy rosszul tőle?
Biocica!
VálaszTörlésA juharszirupot is a cukrok közé szokták sorolni, ha jól tudom, ahogy a mézet is, azonban ez nem jelenti azt, hogy ugyanolyan rossz, mint a cukor.
A kérdésed jogos és érdekes a téma, ezért jobban utána néztem.
A források szerint 100g juharszirupban 67g szénhidrát és durván 60g cukor van. A cukor nagy részét a szukróz/szaharóz képezi, és kis mennyiségben található benne fruktóz és glükóz. Mindazonáltal az emberi szervezet másként tolerálja, mint a nád- és répacukrot.
Egyes források szerint a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54, és az 55 alatt lévő ételek alacsony GI-nek számítanak.
Emellett rengeteg vitamint, aminosavat és ásványi anyagot tartalmaz.
Szerintem ritkán alkalmazva és kis mennyiségben, (csak úgy, mint a mézet) nem ártalmas. Ez is természetes édesítőszer, csak úgy, mint a méz.
Más, mint a nád- és répacukor.
Mellesleg, ha a címben azt írom, hogy cukor mentes, az azt jelenti pontosabban, hogy nád- és répacukor mentes, de lehet benne (főként) méz.
Nem vagyok rosszul tőle. Nekem olyan sokat javult az inzulintoleranciám az utóbbi időben, hála a paleonak, mégis fogyasztam a mézet.
Örülök, hogy kérdeztél! Kérdezz bátran legközelebb is! :-)
És köszönöm, hogy írtál!
Kedves Panna! Nekem nagyon tetszenek a kreatív ötleteid, és igazán jó kis recepteket alkotsz:)) Szeretném azonban felhívni a figyelmedet arra, hogy a méz, a juharszirup és a hajdina nem 100% paleo. Javaslom, hogy a nem 100%-ra mindig tegyél ki egy külön jelzést. Minderre csak - szeretettel, gondoskodással - fel akartam hívni a figyelmedet, nehogy valaki szóvá tegye:))))))))))))))))))) További szorgos munkát kívánok, és sok örömöt a blogodban. BB
VálaszTörlésBoldogbuldog!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik a blogom, köszönöm a dícséretet, valamint köszönöm a baráti jótanácsot, meg fogom fogadni.
További jó böngészést és főzicskélést kívánok!
Elkészült, nagyon finom lett. :-) No, én kihagytam belőle a kókuszt, mert egyáltalán nem szeretem, pár szemmel több dióval pótoltam.
VálaszTörlésÉs egy tipp, amit a nagy répatortasütőktől hallottam: ha a répát nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, és nem túl kicsire, akkor nem enged ki annyi levet, hogy eláztassa a tésztát. Szóval én így csináltam itt is.
Reni
Reni!
VálaszTörlésÖrülök, hogy kipróbáltad és jól sikerült! Igen, én is próbáltam nagy lyukún reszelni már, de nekem kifejezetten jobban ízlik, ha kicsit szaftosabb. :-) Köszi a tippet azért!
Ez annyira finom, hogy egy héten belül már kétszer megsütöttem !! :)
VálaszTörlésszia!fini lett a muffin,igaz kicsi változtatásokkal készitettem el.a narancslé helyett citromlével,a hajdinaliszt helyett zabliszttel és tettem még bele egy pici mézeskalács fűszert.köszi
VálaszTörlésNyJudit! Köszönöm, nagyon örülök!
VálaszTörléssomaszilvi!
Köszönöm, nagyon örülök, hogy ízlett!
Panna ezt én is kipróbálom, szintén zabliszttel, viszont a diót nem írod a receptben, hogy mikor teszed bele? Illetve a végén 5 db minikuglófot írsz, az elején pedig 6 nagy muffint. Akkor mennyi lesz belőle?
VálaszTörlésMoha!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!
A diót durvára van aprítva, így a végén javaslom beletenni. A végeredmény 6 minikuglófnyi répatorta lesz. Majd mondd el, hogy hogy sikerült!
Köszönöm a receptet! Kipróbáltam, nagyom finom lett. Én a hajdnia lisztet kókuszliszttel cseréltem ki. Nagyom fincsi :)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet!
VálaszTörlésKipróbáltam, én a hajdina lisztet- kókuszliszttel cseréltem ki. Nagyom fincsi :)
Szia Panna, régóta nézem a blogot...nálunk csak a férj paleózik...ma megsütöttem neki, hát isteni lett! Köszi a szuper recepteket, és az igényes fotókat. Jók a skót képek is, még tegyél fel, ha kirándultok majd. Üdv, ági
VálaszTörlésTóth-Kalmár Family!
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon örülök, hogy sikerült és ízlett! :) További jó paleozást kívánok!
egy két éves kislány reakciója: Anya, ez nagyon finom! :)
VálaszTörlésTóth-Kalmár Family!
VálaszTörlésWow, ez igazán megmelengette a szívemet. Köszönöm. :)
Panna, milyen aprítót használsz? Ki szeretnék próbálni néhány lisztmentes receptet, de szinte minden aprítással kezdődik...
VálaszTörlésAmi!
VálaszTörlésJelenleg két aprítóm van, otthon ez: http://www.philips.hu/c/food-processors-mixers/pure-essentials-collection-hr7774_30/prd/
itt pedig egy Kenwood 750W-os aprítóm van. Remélem segített! :)
Köszönöm, segített!
VálaszTörlésLehet valamivel helyettesíteni a juharszirupot? 1 ,mert nagyon drágán láttam csak 2, mert már olvastam olyat ,hogy mézzel helyettesítették.
VálaszTörlésKöszönöm előre! :D
Természetesen, nyugodtan helyettesítsd mézzel! Helyettesítésénél fontos szempont az állag, és mivel a méz majdnem egyezik a juharszirupéval, édességben is hasonló, így nagyszerű helyettesítés. Hajrá, remélem ízleni fog! :)
VálaszTörlésSzia Panna
VálaszTörlésA fél csomag sütőpor mennyi szódabikarbónának felel meg, ügye lehet inkább szb-t használni, nem szívesen használok sütőport.
Köszi Timi
Az szerintem olyan fél teáskanál szódabikarbóna! Hajrá! :)
TörlésSzia Panna! Tegnap megsutottem ezt a muffint és elképesztoen finom lett!! Pedig nem volt otthon sem vanília, sem fahéj, sem dió és a juharszirupot is kihagytam belole, csupán 2 kanál mézzel tokéletesen édes lett, pedig a mazsola mennyiségét is lecsokkentettem... Mindezt csak azért írtam le, mert a hiányzó osszetevok ellenére is egy meglepoen ízes, fuszeres (! hogy mitol?), szaftos muffin lett a végeredmény. Nagyon koszonom a receptet!! Már elmentettem tobbet is, amik kipróbálásra várnak.
VálaszTörlésImola
Szia Imola!
TörlésNagyon örülök, hogy finom lett! A répának csodás íze van sütve, nagyon örülök, hogy ízlett, köszönöm a visszajelzést! :)
Szia Panna,
VálaszTörlésLehet hogy csak én nem látok rendedesen, de a receptben sehol sem találom, hogy a diót és a mazsolát mikor és hogy (miként) teszed bele a tésztába? Vagy ezek is mennek az aprítóba az elején?
Köszi: Mia
Nem tudom megnyitni a receptet. Leírná valaki? Köszönöm ☺️
VálaszTörlés