vasárnap, december 20, 2009

Karfiolos-spenótos penne


Az ihlet a Good Food honlapjáról jött, azonban a recept teljesen saját. A karfiol és a spenót gondoskodik a jól eső érzésről, hogy valami egészségeset eszünk, a tészta pedig arról, hogy jól is lakjunk (természetesen mindig durum tésztát használok, mert egészségesebb és laktatóbb is, mint a sima). A besamel mártás alapú sajt mártás pedig arról, hogy kényeztetve érezzük magunkat.


Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • spenót ízlés szerinti mennyiségben
  • kb. 250 gr tészta
  • 1 tojás sárgája
  • 50 gr liszt
  • 0,5 l tej
  • só, bors
  • 3 ek dijoni mustár
  • bacon
  • sajtok (trappista, parmezán, cheddar)
Elkészítés:
  1. Főzzük puhára a karfiol rózsákat, pirítsuk vajon meg az apróra vágott spenótot, főzzük ki a tésztát (roppanósra!).
  2. Egy tojás sárgájához apránként adjuk a lisztet és tejet felváltva miközben csomómentesre keverjük. Mikor már csomómentes, 10 percig kevergetjük lassú tűzön, míg összesűrűsödik.
  3. Levesszük a tűzről és 5 perc pihentetés után belekeverjük a mustárt, sót, borsot, fokhagymát, majd a sajt 3/4-ét.
  4. Összeállítás: Mindent egy hőálló sütőtálba teszünk, beleértve a felkockázott sonkát is. Jól összekeverjük, majd a tetejére rakjuk a maradék sajtot. 200°C-on 20 perc alatt megsül.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!