vasárnap, március 11, 2012

Méregtelenítés...


Vannak a nagyon szerencsés véletlenek, és olyanoknak, akik nem hisznek a véletlenekben - mint amilyen én is vagyok - van az "Isten is így akarta" (átvitten). Így esett, hogy már régóta nem látogattam az Antalvali honlapját mikor álmatlan éjszakánkon elkezdtem böngészni és a méregtelenítési programjára tévedtem, amit majd háromszori átolvasás után úgy döntöttem, elkezdek.

Miért érdekes ez? Azért, mert paleosként naponta eszek húst. Nagy ritkán beiktatok 1-1 húsmentes napot, de tény, hogy a rohanós napjaimban nem sok gyümölcsturmix, és a sok munka miatt egyre kevesebb folyadék  van, szégyen szemre. S mivel jön a tavasz is, és most úgy adódott (ez az "Isten is..." rész), van 10 nap szabadságom, melyet Szüleimmel töltök el, nem is találhatnék jobb időt az elkezdésére. 

A programot bárki megtekintheti regisztráció után a honlapon. A napot nem kevesebb, mint 1L folyadékkal kezdjük, amely számomra óriási megpróbáltatás lesz, de megpróbálom. Amely ennél is nagyobb feladat lesz, az az előzőleg sejtetett húsmentesség. Itt konkrétan négy hétig nem szabad húst enni a kúra után...hát én megígértem magamnak 2 hét húsmentességet és szigorú kúrát rengeteg zöldséggel, zöldséglevessel, gyümölccsel, speckó Antalvalis turmixal és erővel. Ha a 2. hét után is megy még a húsmentesség, először is jól hátbaveregetem magma, majd haladok a 4 hét felé. Mondja ezt egy olyan lány, aki annó vonyított a hús gondolatára is. :)

Ha érdekel Titeket, hogy hogyan haladok írjatok nekem hozzászólásban, és akkor fogok - ha nem is naponta - de rendszeresen tudósítani Facebookon. Még az is lehet, hogy recepteket is villámposztolok.
Valamint, ha van valakinek már tapasztalata, vagy akár csak Paleosként - vagy nem paleosként, de húsevőként - csinált már tisztító kúrát szívesen olvasnám a tapasztalatokat és tippeket!

Jah, igen és hétfőn, március 19.-én kezdem.
Hajrá Panna, menni fog. :)

13 megjegyzés :

  1. Szia! Én ma kezdtem ezt a kúrát! ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen? :) És eddig milyen?

      Törlés
    2. Egész jól bírom, de ne munkanapon kezdd :-) A méregtelenítésre pedig igen is szükség van, akkor is, ha az ember egészségesen táplálkozik. Mert nem így ettünk mindig, és az addig lerakódott káros anyag bizony nem tűnik el magától. Na meg ugye levegőt kell venni, az ember néha bekap 1-1 gyógyszert (bár én már azt sem, de régebben előfordult). Ezek mind-mind hatalmas pofonok a szervezetnek. A nyugati koszton élőknek valóban sovány vígasz, ha a finomított, agyonkezelt mővackokat eszik utána is, de annak, aki egészségesen táplálkozik, jót tesz.
      És ne felejtsd a lelki részét sem :-) Voltam Vali méregtelenítős előadásán, hát, huhhh jó hosszú lett :-) De megérte. Ott is elhangzott, hogy ha nem irtjuk ki az egyéb mérgeinket, akkor hiába a kúra. Mi holnap kicsit áttologatjuk a lakást :-) Ilyesmikre kell gondolni... Csak érezd jól magad a bőrödben, és illendő határok között légy önző, mert ez a pár hét Rólad szól ;-)))
      Nekem lelkileg is kellett egy kis löket, a kúra pedig alaposan összeszedi a napi ritmusom, figyelni kell mindenre! Jót tesz, nem fogod megbánni...
      A nagyipari húsok miatt mindenképp, csupa-csupa hormon az egész. kicsit megtisztulsz. Hajrá!

      Törlés
  2. Kedves Panna! NAGYON kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, biztosan mások is! Kérlek, írj le mindent részletesen, amire csak az idődből futja. Sok sikert kíván: Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa, igyekszem majd jegyzetelni! :)

      Törlés
  3. Szia! Én komoly húsevő vagyok, magyarán heti max. egyszer nem eszek húst. De többször tartottam a Húsvét előtti negyven napos böjtöt nulla húsevéssel, tehát meg tudtam csinálni, mondjuk nagyon nem egyszerű kitalálni, hogy az ember mit is készítsen a jól bevált, gyorsan összedobható húsos fogások helyett. Mondjuk én akkor se tudtam csak zöldséget enni, nekem valahogy az agyam nem érzi úgy, hogy jóllakott, ha csak zöldséget eszem (oké, ez így biztos hülyén hangzik, de így van), úgyhogy akkor is kelt tésztákat, ilyeneket is ettem. Mivel most már viszonylag kevés lisztes dolgot eszem, ezt nem csinálnám. Mondjuk én a méregtelenítésben nem hiszek, azt meg pláne nem hiszem, hogy a hús méreg lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nekem csak zöldség lesz...de nagyon fog hiányozni a hús. Sajnos én nem háztáji húst eszek, hanem nagyiparit, és láttam már 1-2 olyan filmet, meg olvastam olyanokat, amik miatt nagyon elbizonytalanodtam ezen a hús témán, bár vegetáriánius nem lennék, mert én is naponta eszem a húst. Zöldség mellé kell valami. :)

      Törlés
  4. Azt olvastam, hogy paleosként felesleges a méregtelenítés és a napi több liter víz hiánya miatt sem kell aggódnod. Nem eszel ugyanis gabonát, aminek az emésztéséhez az a sok víz kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen? Na hát ezt nem tudtam, bár igen komolyan elgondolkoztam a dolgon , hogy paleosként szükségem van-e rá. Talán ha van érv, akkor egy kis húsmentesség...hiszen én nem háztájit veszek itt. Mindenesetre kipróbálom és melgátom mi lesz. :)

      Törlés
  5. Azért nem kell a méregtelenítés, mert kerülöd az igazán betegítő ételeket, a maradékra meg ott van a májad.

    VálaszTörlés
  6. Igen, van benne logika, mármint abszolút igazat adok. Akkor legalább a májam méregtelenítem. :) Ártani nem fog ártani az biztos, a tapasztalatokról meg majd beszámolok.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Panna!
    Én is csatlakoznék az előttem szóló Alexandrához: legjobb (paleos) tudomásom szerint a méregtelenítés csalfa vigasz a nyugati koszton élőknek. Antalvalit úgy általában fenntartásokkal kezelném, nem tudom láttad-e például a paleoról írt kritikáját. Persze azért lehetnek jó ötletei, de táplálkozás tekintetében számomra nem lenne irányadó.
    A blogod minden esetre szuper, remélem nem bánod, hogy ajánlom a saját blog-konyhámban :)
    Bogyó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bogyó!
      Először is nagyon tetszik a blogod, csak így tovább! :)
      Igen, sajnos olvastam azt a hosszú bejegyzést a paleoról az Antalvali honlapján, és olyan volt, mint egy pofon, ugyanis addig nagyon tetszett és lelkes voltam a honlapjukon, az viszont nagyon lelohasztott. Ezért mondhatom én is, hogy fenntartásokkal kezelem.
      Sokat agyaltam az elhatározásom óta és kissé módosítottam Antalvali méregtelenítésén és azt fogom kipróbálni. Mint ahogy az előttem szólóknak is mondtam, sajnos nem tudok háztáji húst venni, ergo a hússal sok hormont és egyebet is beviszek, aminek a mentesítése pl. 2 hétre biztosan jó lesz a májamnak. DE! Hamarosan leírom majd a tapasztalataimat töviről-hegyire. :)
      Ártani nem ártok magamnak.

      Törlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!