hétfő, április 12, 2010

Gnocchi - pillekönnyű olasz párnácskák a tányéron

Gnocchit már azóta szeretnék készíteni, mióta tavaly nyáron Olaszországban igazán finomat sikerült kóstolnom. Na, nem mintha nagy ördöngösség lenne elkészíteni, de a házilag készített gnocchi mindenképp veri a bolti előfagyasztottat. Most, hogy kipróbáltam és megtapasztaltam mennyire könnyen és gyorsan elkészíthető (és milyen jó móka!), valamint hogy mennyivel finomabb a házilag készített, nem vitás, hogy többször fogom készíteni.

Hozzávalók:
  • 3 nagyobb krumpli (kb. 550 g)
  • 2 tojás sárgája
  • kb. 230 g liszt
Elkészítés:
  1. Puhára főzzük a krumplikat, majd kis hűlés után meghámozzuk.
  2. A még meleg krumplikat összetörjük, és hozzáadjuk a két tojást. Alaposan elkeverjük.
  3. Lassan hozzáadjuk a lisztet és tésztává formáljuk. Ne ragadjon a kezünkhöz, de nem kell túl sok lisztet sem beledolgozni, mert nagyon tésztás lesz akkor. Azt szeretnénk, hogy finom puha, krumpli ízű legyen.
  4. Alaposan meglisztezett deszkán több részletre vágjuk, majd egyenként elkezdjük hosszú, vékony hengerekké nyújtani, majd késsel apró, ujjnyi kis "párnácskákat" vágunk.
  5. Bedobjuk a lobogó, sós vízbe, s egy perccel miután feljött a felszínre már kész is.  
Bármilyen szósszal, melegen tálaljuk.

5 megjegyzés :

  1. Vittem a receptet!
    Köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  2. :-) Majd meséld el, hogy sikerült!

    VálaszTörlés
  3. Már kész is!:))
    Mondjuk, természetesen kicsit változtattam rajta...:) Még csak meggyúrtam, holnap fejezem be. :)
    Remek kis kaja ez, az tény!:)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is remek kis kaja! Az olaszok előételként eszik,de szerintem nagyszerű vacsora egy hűvösebb nap után. :-)

    VálaszTörlés
  5. Anci és Erzsike
    010.11.01-én voltunk Rómában. Ott ettünk gnocchi-t sajtmártással tálalták.Nagyon finom volt.A receptek alapján nemigazán azt a leírást találtam meg amit ott ettünk, de ki próbálom ezt a változatot amit az interneten találtam.

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!