kedd, április 03, 2012

Skóciai időjárás: tavaaasz???!

Szabad napos vagyok, sokáig aludtam. Párom ébresztett gyengéden (alvó oroszlánt ébreszteni...) majd mikor már stabilan nyitva volt a szemem lefagyasztotta a mosolyomat egyetlen, vérfagyasztó mozdulattal: elhúzta a függönyt. Mit látok? Mit látok én, magyar lány, aki áprilisban madárcsicsergésre ébredt és szikrázó napsütésre, akinek áprilisban rendszerint kötelező kelléke a napszemüveg és a balerina cipő?
Három szó:
viharos. havas. eső.

Megkíséreltem lefotózni a meleg szobánk biztonságából a kinti időt, hátnem tudom mennyire vehető ki, hogy az óriási fa, amely a kertünk végében van, s amely szerintem legalább 10 madárcsaládnak ad otthon majd kitörik tövestül, s ágai szörnyű táncot járnak a viharos szél őrjöngő dallamára... 


Figyelmeztettek már többen is, letörve az óriási lelkesedésemet a múlt héten lezajló nyár (18 fok) miatt, hogy bizony ki fogjuk ezt még mi böjtölni, hogy márciusban nyár van, ugyanis nem volt hó februárban, amit mindenki nagyon várt...ugyanis ez itt így megy. Tegnap munka közben a BBC radio One-on vitatkoztak a műsorvezetők, hogy mi lesz velünk, hogy márciusban nyár volt, mi lesz akkor júniusban, júliusban. Fültanúja voltam ugyanilyen beszélgetésnek a boltban vásárolva is. Ugyanis a múlt héten elérte a hőmérő higanyszála az itt extrém melegnek számító 18 fokot - aminek következményeképpen az itteniek teljesen kivetkőztek magukból megszellőztetve nyári ruháikat és szandáljaikat - én pedig végre csak kardibánban voltam és napszemüvegben. Nagyon élveztem az időt, és minden nap száz imát mondtam el, hogy maradjon. Még az Északi-tengerbe is bele szaladtam térdig.
Aztán felvilágosítottak ismét, hogy itt nincsenek konkrét, különálló évszakok igazából. Nagyon változó és legjobb esetben a "nyári" (otthon tavasz) hónapokban elérheti a 20 fokot is, de az már top - Apum tippje szerint akkor itt már vizet osztogatnak a lakosságnak. :)

Nem csalás, nem ámítás, ilyen itt az idő. DE száraz évet élünk, tény és való hogy alig esik, ami nagyon meglepő. Szél és hűs annál több van. Szóval a télikabát és csizma visszatért az eső és viharkabáttal együtt.

Napsütés-napsütés gyere el hozzám,
Napsütés-napsütés nagyon-nagyon várlak...


7 megjegyzés :

  1. Majd én küldök neked meleget, mert azt mondják, hogy itt meg forró, száraz nyár lesz... brrrrrr:)

    VálaszTörlés
  2. Annak nagyon örülnék!!! Bár a nyarat reményeim szerint már nem ezen az éghajlaton töltjük.... :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Panna.
    Nalunk pedig allandoan esik, most is. En is orultem , hogy vegre tavasz van. De hamar rajottem, hogy bizony nem. De a viragoknak, a faknak mindegy, igy is kinyiltak:)Olyan szep meleg itt sincs mint Magyarorszagon ilyenkor.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk elmaradt a nyár. Igaz, nem az érdeklődés hiányában, az lett volna, de La Nina elsöpörte. Vagy inkább eláztatta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh te jó ég, az se lehetett nagyon mulatságos! :(

      Törlés
  5. Hm, jól látszik a képen a zord idő, viszont gyönyörű az a hatalmas fa!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is szeretem ezt a fát, mert nagyon sok madár lakik rajta és szépen csicseregnek! :)

      Törlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!