Ez a sütemény már sokszor készült nálunk. Mikor megláttam Édesanyám edényét porosodni a szekrény mélyén, rögtön tudtam, mi fog benne készülni. Érdekes, hogy az edény ad ihletet, nem? Velem ilyen még nem történt, de nagyon nem bántam meg. Készült almás-fahéjas, barackos-vaníliás, szilvás-fahéjas, de ez a a barackos-szilvás-fahéjas kombó jött be a legjobban. Szinte lekvárt főzünk a finom, savanykás gyümölcsökből mielőtt rákerül a palacsinta puhaságú tészta, melyet kissé ropogós szélűre sütünk majd a sütőben, míg a gyümölcs az alján, amely majd a teteje lesz, megtartja a lédús, lekvár-szerű hatását. Egyszerűen mennyei.
Kivételesen vannak folyamat fotóim is. Hajrá-hajrá, ez egy nagyszerű recept!
Ha esetleg érdekel valakit nem mandulával, hanem rizsliszttel, akkor kikísérletezhetem a megfelelő arányokat, csak szóljatok!
Még lekvárosítás előtt, friss gyümölcsökkel...
(A fenti képen a tészta vastagabb, mint amilyen ebből a receptből lesz. Ez direkt van, ugyanis finomabbnak találtam, amikor kissé vékonyabb a tészta, mert így a gyümölcs aránya jobb, viszont a fotó itt készült és mindenképp fel akartam rakni.)
nagyon jól néz ki!
VálaszTörléshamarosan kipróbálom. :)
Milyen szép, és de jó fotók!
VálaszTörlésThis looks amazing! Now, if I can find a translator, I'll be able to make it! I am drooling...
VálaszTörléstherandomfamily, hey! Thx for the appreciaton! If you can give me 1-2 days, I'll be more than happy to give you an English version at my other blog: http://paleoliscious.blogspot.com
VálaszTörlésThx for stopping by!
Szia Panna! Kipróbáltam, nagyon finom lett - de a tésztába nekem mindenképpen kell valami minimális édesítés. Köszi a receptet. :)
VálaszTörlésOrsi! Nagyon örülök, hogy ízlett! Igen, hát nekünk elég volt a gyümölcs édessége, de aki édesebb szájú annak belefér még egy kis édesítés biztosan! :) Köszi a kommentet!
VálaszTörlésTegnap ezt hozta nekem a Télapó. Piros tányéron, gyönyörűen elkészítve, a Kedvesemtől! :)
VálaszTörlésKysu! Nekem úgy hangzik, hogy a Mikulásod nagyon nagylelkű és ügyes! :))) Örülök, hogy ízlett!
TörlésSzia Panna!
VálaszTörlésmost találtam rá a blogodra, és nagyon tetszik, azt hittem a glutén és tejmentes életem kezdetén, hogy le kell mondjak az ilyen finomságokról! De NEM!:) LEírnád ezt a recepted rizslisztes verzióban is?
Köszi!
Niki
Szia Panna
VálaszTörlésÉn is arra szeretnélek kérni, hogy írd le rizslisztes változatban is az arányokat.Mivel Mi GM-esek vagyunk.
Előre is köszönöm.
Szia Zita
Kipróbáltam a receptet, a tészta szuperul összeállt de ha vastagabb (olyat szerettem volna, mint a képen), akkor nagyon kell bele egy kis édesítés. köszi!
VálaszTörlésSzia!:)
VálaszTörlésa rizslisztes verziót leírnád? Köszi.