kedd, szeptember 14, 2010

Banános forró csokoládé: krémes, édes kényeztetés felsőfokon (glutén-, laktóz-, és cukor mentes)



A Semiramisban kávézgattam régebben, mikor még ittam tejet, és egyszer, mikor kedvet kaptam a forró csokoládéhoz, megkínáltak egy banánossal. Néztem nagyot, hogy porból a banános csoki milyen lehet, és hát olyan íze volt, mint a choco banana vagy ilyesmi nevű csokoládénak a boltban. Kissé műbanán íze volt, de nekem ízlett nagyon, mert én azt szeretem. Innen az ihlet.
A hétvégén otthon voltam, mikor Édesapám mondta nekem, hogy ő szokott kakaót csinálni kókusztejből és kakaóporból, és kedvet kaptam hozzá én is, azonban én kissé eleresztettem a fantáziám, és az eredmény egyszerűen lenyűgöző lett: enyhén banán ízű forró csokoládé, amely sűrű, krémes, habos és édes, minden ízesítő nélkül és pár perc alatt! Eddig nem voltam egy nagy forró csoki rajongó, mert nem tudtam igazán finomat kreálni itthon, de most már a hideg téli estéken, mikor csontig átfagyva érek haza, és kinn vadul süvít a szél, ez a forró csokoládéval olyan kényeztetésben lesz részem, mellyel pillanatok alatt felmelegszek majd.

Banános forró csokoládé
(1bögre:2-3dl)

1 közepes, érett banán
1dl kókusztej
1/2-1dl víz
1 púpozott evőkanál Holland kakaópor
1 tk vanília kivonat

A kókusztejet a vízzel forraljuk fel, eközben pedig a banánt törjük háromba és dobjuk a turmixgépbe.
Öntsük rá a felforralt kókusztejes vizet, arra rá a vanília kivonatot és a kakaóport és turmixoljuk össze (kb. 1/2perc).
Kész az isteni finom, nagyon édes, krémes kakaó, mely egészséges is!

Tipp: ne cseréljük le a kókusztejet tehéntejre, mert egyrészt az édességét is elveszíti, másrészt a krémességét is.


18 megjegyzés :

  1. Bianka! Köszönöm, és nagyon-nagyon finom! :-)

    VálaszTörlés
  2. Cukroskata!

    Én a kókusztejet a Dm-ben veszem, ahol az Alnatura terméke, 400ml-es kiszerelésben árulják. Lehet vele mást is csinálni, pl. én tejberizst csináltam vele, az a jó benne, h kb. ugyanannyi vízzel ha felhigítjuk, akkor is krémesre besűrűsödik, és ad egy plussz krémességet és édességet ízként.
    Remélem tudtam segíteni.

    VálaszTörlés
  3. Ma este megcsináltam és az egész családnak nagyon ízlett, köszi a receptet!
    Máskor is így fogom csinálni a forró csokit.
    Mivel dupla adagot készítettem, maradt egy kevés a turmixgépben; olyan szépen összeállt, mint egy lágy puding! Úgyhogy javaslom ezt a receptet pudingnak és csokikrémnek is. Annyira nem lett sűrű, hogy tortába lehessen kenni, de valamilyen piskóta vagy egy száraz sütemény leöntésére tökéletesen alkalmas.

    VálaszTörlés
  4. Orsi!
    Köszönöm! :-)

    Alexandra!

    Örülök,hogy bevállt!
    Nagyon köszönöm a tippet, ez egy nagyon jó ötlet és már adott is inspirációt többféle krémhez is. :-)

    VálaszTörlés
  5. Na most ugrik a majom a vízbe....kíváncsi leszek, milyen lesz:-))

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Nagyon köszönöm a sok őszi ötletet, végre vettem kókusztejet. Kipróbáltuk a banános forrócsokit, szuper! Megcsináltam párom névnapjára a paleo mogyorókrémet, az is nagyon bejött! Tudod, írtam, hogy én nem szeretem, sőt ki nem állhatom a mogyorókrémeket, de ezt én is megkóstoltam, és csak elismerően nyilatkozhatom róla. Igaz, kókuszolaj helyett tisztított vajat használtam, így a folyadékból (nálam kókuszvíz) picit több kellett. Köszi még egyszer! A mogyoró itt nem olcsó, de a forró csoki szerintem beköltözik az alapreceptjeink közé.
    A legjobbakat kívánom Neked a hűs őszre is.

    VálaszTörlés
  7. Szia Ildikó!

    Nagyon örülök, hogy volt értelme az őszi ajánlómnak és hogy ízlett a forró csoki és a mogyoró krém is. :) Ilyenkor mindig röpködök a boltogságtól, ha ilyen kommentet olvasok. Köszönöm szépen! :)
    Nektek is gyönyörű időt kívánok! :)

    VálaszTörlés
  8. Ezt is kipróbáltam, és nagyon-nagyon finom! :)
    A végén mi is kanalaztuk, mert pudingszerűen sűrű lett (aminek nem igazán tudom az indokát).

    VálaszTörlés
  9. Orsi! Köszönöm,hogy írtál, nagyon örülök,hogy ízlett. Olyan sűrű, én épp azt szeretem benne. Lehet hígítani esetleg forró vízzel. :) Köszönöm a kommentet!

    VálaszTörlés
  10. Ezt is ki szeretném próbálni, csak 1 baj van! :(
    Megcsináltam a vaniliakivonatot ,csak még ugye 3 hónapot várni kell vele.
    De viszont kinyitottam a kókusztejemet, és nem tudom meddig áll el...
    Megláttam ezt az italreceptet ,és már kezdtem örülni, csakhogy vaníliakivonat is kell hozzá! Ezt nem lehetne valamivel helyettesíteni?
    Köszönöm válaszod ,előre is! :D

    VálaszTörlés
  11. Aggodalomra semmi ok, a vanília kihagyható a receptben, hiszen úgyis a banán íze a domináns, teljesen tökéletes anélkül is! Én sem rakok bele minden egyes alkalommal. Ki lehet próbálni egy kis fahéjjal is, úgy is isteni. :)

    VálaszTörlés
  12. Fincsi lehet, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  13. Kedves Panna!
    Nagyon jól meg lehet bolondítani egy kis frissen facsart vérnarancslével:)
    Egyébként nagyon kedvelem a blogod és gratulálok hozzá:)
    Lia

    VálaszTörlés
  14. Én kókusztejporból szoktam készíteni kókusztejet, ha ez annak nevezhető, gyógynövényesben, bio boltban lehet kapni. Elég drága, 250g kb. 6-700 Ft.
    Nagyon jók a receptek, többet is ki fogok próbálni belőlük, még most kezdtem el olvasni Szendi Gábor egyik könyvét, ismerkedem a dologgal!
    Nagyon jó a blogod Panna, szép, ízléses!

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!