szombat, január 30, 2010

Joghurt feketeribizlivel


Számomra a reggeli alapvetően egy nagy bögre forró, illatos fekete teával kezdődik, melyet kísér Édesapám teljes kiörlésű kenyere, vagy pedig joghurt, amelyhez gyümölcsöt és zabpelyhet keverek. Édesíteni pedig mézzel vagy juharsziruppal szoktam, ha kell. Legjobb persze tavasztól őszig, amikor a natúr joghurtot friss, idény gyümölcsökkel turbózzuk fel, de ilyenkor télen tökéletes megoldás a fagyasztott gyümölcs. Jelenlegi feketeribizli Szüleim kertjéből való, és gondos nevelgetést és törődést követően csak rám várt a fagyasztóban. Kedvenc felhasználásom még levesben, de erről ígérem hamarosan írok bejegyzést. Addig is, jó reggelt!

Hozzávalók:
  • bio natúr joghurt
  • tetszőleges gyümölcs
  • natúr zabpehely
  • méz / juharszirup
  • üres pocak :-)

2 megjegyzés :

  1. Én is imádom az ilyesmit-nem csak reggelire, de desszertként is megállja a helyét!!! Csábít a fotó, de nagyon:))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Én is imádom. Főleg amikor nyár van és van szamóca, olyankor úgy csinálom hogy rakok a joghurba szamócát, áfonyát és banánt! Annyira jó íze van, totál felpörget. Jah és az elmaradhatatlan zabpehely! :-)

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!