péntek, január 29, 2010

Snickers a konyhából



Ha megkérdeznék, melyik a kedvenc csokiszeletem, amit a boltokban lehet kapni, hát bizony nekem a Snickers lenne az, és hajszállal lemaradva követné a Sport szelet. Szeretem benne, hogy jól harapható, ropog a mogyoró a fogam alatt, és már egy szelettől jól lakok. Eddig nem is gondoltam rá, hogy otthon reprodukálnám, de amikor megláttam a receptet, azonnal kipróbáltam és nem csalódtam! Tényleg sokkal jobb, mint a bolti Snickers szelet! Sokkal áthatóbb a mogyoró íz, csokoládét pedig annyit teszünk rá, amennyi csak jól esik (meg amennyit nem szégyellünk). Jól harapható, de azért nem törik bele a fogunk, mint néha a boltiba, mert igazán krémes. Ráadásul az elkészítése nem több, mint 10 percet vesz igénybe. Én tönkölybúzából készült gabonapelyhet használtam hozzá, hogy ezzel az egészséges hozzávalóval legalább a bűntudatomat csillapítsam. Nem köntörfalazok, ez egy kalória bomba, egy édes kényeztetés, de annyira megéri!!! 
A recept Donal Skehantól származik, annyi apró módosítással, hogy én kihagytam belőle a kókuszt.

Hozzávalók 16 manó szelethez:
  • 100 g mogyoróvaj
  • 100 g golden syrup
  • 50 g porcukor
  • 50 g teljes kiőrlésű gabonapehely
  • 1/2 tk vanília aroma
  • 150 g tejcsokoládé


Elkészítése:
  1. A mogyoróvajat, porcukrot, golden syrupot, vanília aromát kimérjük, és tűz felett kavargatva összeolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a gabonapelyhet és jól elkeverjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt kicsi formába öntjük, és kanállal kicsit lenyomkodva elegyengetjük a felszínét.
  4. A csokoládét gőz felett vagy mikróban közepes fokozaton felolvasztjuk, majd ráöntjük. Hűtőbe tesszük.


9 megjegyzés :

  1. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés
  2. Nálam fordítva van.Első a sportszelet és hajszálnyival utána a Snickers.Vittem.Köszi:-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Hát én is teljesen bele vagyok szeretve a 2. képbe. :) És hogy milyen finom!!!
    Amúgy tényleg ez egy nagyon kis adag ám, szóval ha 2-nél több főnek készül akkor lehet duplázni nyugodtan!

    VálaszTörlés
  4. Anyám, ez a kép! Hát, kész vagyok!:) Gyönyörűűűűűű!:)

    VálaszTörlés
  5. Milyen méretű formába teszed, hogy ilyen magas legyen az alap is és a csoki is rajta?

    VálaszTörlés
  6. Kedves Névtelen!

    11cm X 11cm-es, és 4,5 cm magas jénaiba.

    VálaszTörlés
  7. Panna, ezt a receptet nem akarnád esetleg paleósítani? Nekem is a Snickers a kedvenc csokim, és őrülten hiányzik...

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!