csütörtök, december 01, 2011

Karácsony illatú csokis keksz (paleo), karácsonyi visszaszámlálás & egyéb...



Nálunk is megkezdőtött a karácsonyi visszaszámlálás, és nem csak azért, mert már a kezünkben van a repjegy haza (juhééééé! Budapest, baby!), hanem mert már itt is felkapcsolták a karácsonyi díszkivilágítást. Ennek a városnak alapból egy nagyon különleges, jellegzetes hangulata van, de a karácsonyi fények ha lehet  még jobban felerősítik ezt az ünnpi, romantikus atmoszférát. 
Van még egy karácsonyi díszvilágítás, ami feldobja a napjaimat, és mégpedig a bolti világítás, ahol dolgozom. Igen, ugyanis van munkám már kb. egy hónapja. Cukrászként dolgozom a város egyetlen cupcake boltjában (Bibi's Bakery), a fő utcán, ahol egyébként cupcakeeken kívül készítünk még megrendelésre tortákat, óriási cupcakeeket, valamint browniet, macaront és cake pop-okat is. Nagyon élvezem a munkám. :) 

Na de visszatérve ezekre a csodás kis csokis kekszekre: ez nagyon jó anyag! Találtam itt a Tesco Metroban olyan csokoládét, ami 85%-os és nincs benne se glutén, sem pedig tejtermék, ráadásul jó keserű, mivel csupán 15% benne a cukor, ezért rögtön megihletett és nem volt kérdéses, hogy keksz lesz belőle. Nem is értem miért nincs több keksz a blogomon, hiszen, hogy őszinte legyek, nálunk minden héten van keksz, sőt, sokszor már álmomban is azt sütök. Ráadásul a legjobb keksz receptjeimet még nem is posztoltam, de ígérem, hogy hamarosan bepótolom. Ez a csokis keksz amellett, hogy tömény, csokis, kissé kesernyésen kakaós - amolyan felnőtt keksz változat - tartalmaz még olyan csodás összetevőket, amelyek egyetlen mozdulattal a karácsonyi sütik közé tolják be. 

Frissen isteni ropogós a széle és puha a belseje, hidegen pedig nagyon finoman átpuhul és durván csokis. :)


24 megjegyzés :

  1. Jajj de jó,nem kell mandulavaj végre!!!!!Minden van hozzá,mehetek is csinálni!!
    A cupcake üzemben rendes sütiket csináltok? Úgy értem rendes lisztes?

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik! És látványra sem utolsó!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Pilchard!
    Nagyon örülök, hogy örömet okoztam, remélem ízleni fog! :)


    Kedves Ami, köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Pilchard, ja igen, rendes, hagyományos sütik vannak, nézd meg a honlapunkat: www.bibisbakery.co.uk Nagyon élvezem így, nyalakodás nélkül is! :)
    (Bár Macaront azt ettem, az glutén- meg tej-mentes!) :)

    VálaszTörlés
  5. Megcsináltam ám tegnap a kekszet,nekem hiányzott belőle egy kis édes íz még,és valami nem volt benne nekem kerek ízre,amit nem tudok hova tenni,mert imádom a csokit, a mézeskalácsot, a mandulát.Szóval passz,finom,de mégsem az én ízvilágom így együtt igazán.Ugyanakkor mint tészta fantasztikus,csak esetleg más ízesítéssel.

    VálaszTörlés
  6. Jaj de várom a kekszeidet. A gyerekeknek kellene kekszeket prezentálnom, de nem igazán találtam még kedvükre valót!!!
    A finomságaidhoz meg gratulálok a karácsonyi desszertekhez jó ötleteket kaptam, amit köszönök!

    VálaszTörlés
  7. Meddig eltartható kb. ez a süti?

    VálaszTörlés
  8. Pilchard!
    Sajnálom, hogy ízvilágban nem jött be, de nagyon örülök, hogy a tészta tetszett és megcsináltad és megírtad a véleményed, köszönöm szépen! :) Rád mindig számíthatok teszelőnek! ;)

    kismonika!
    Köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy segíthettem! :)

    Névtelen (dec. 17. 18:35)!
    Én adnék neki egy három napot.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Panna!
    Köszönöm az infót az eltarthatósággal kapcsolatban:)
    El akartam készíteni ezt a kekszet, de a hűtőbe rakás előtt elfelejtettem bele tojást rakni, ami később jutott eszembe, így ki sem kellett sütnöm a "kekszeket", hanem golyókat formáltam belőle, és valami mennyei lett :) Szóval már legalább kétféleképpen elkészíthető az alaptésztád :)
    Legközelebb azért hagyományosan is kipróbálom!
    üdvözlettel:
    Aliz

    VálaszTörlés
  10. Ez annyira isteni és puha és ..és..és... :)
    Nem volt itthon aszalt gyümölcsöm, de nem bírtam várni, ezért narancslikörrel és tört-pirított mandulával egészítettem ki.

    Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  11. Most készítettem el, már 4-et felfaltam és erősen gondolkozom az ötödiken...Ilyenkor bánom, hogy nincs még két gyomrom valahol a testemen kívül. :) Mondjuk én több, mint 2x ennyi mézzel csináltam, mert a nyers tészta kissé keserűnek tűnt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a hozzászólást és a véleményt! Nekem is nagyon-nagyon ízlett, gyorsan elfogyott bizony nálunk is. :)

      Törlés
  12. Ez volt az első süti a blogról, amit elkészítettem, többször is terítékre került én pedig azóta PocakPanna fan vagyok. :)

    VálaszTörlés
  13. Kedves Pocak Panna!
    Vajon miért nem jön be nekem a recept?? Hiába kattintok a képre, egy üres oldal jelenik meg és nincs rajta recept :( Szivesen megcsinálnám, nagyon jól néz ki :) Előre is köszönöm a válaszod: Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marika! Vagy az interneteddel, vagy a böngésződdel van gondod, ugyanis nekem bejön és publikus.

      Törlés
    2. Kedves Panna!
      Köszi a válaszod, időközben megoldódott a probléma, megjelennek a receptek :) azt hiszem, holnap ki is próbálom ezt a csokis kekszet :)
      Marika

      Törlés
    3. Kedves Panna!
      Mézeskalács fűszerem ugyan nem volt itthon, anélkül csináltam meg ezt a csokis kekszet :) Ez aztán igazán finom! :) Eddigi legfinomabb paleos süti, amit az elmúlt kb 1 hónapos paleos múltam alatt csináltam :) Mindenkinek ajánlom :)
      Marika

      Törlés
  14. Fantasztikus íze van ennek a keksznek, köszönöm a recepetet, új kedvencre találtam az aszalt sárgabarackos-csokis keksz után. Igaz, nekem valamiért frissen sem volt ropogós, de így is isteni. Mazsola helyett aszalt vörösáfonyát és apróra vágott aszalt sárgabarackot tettem bele, nagyon jól harmonizálnak a csokival :) A darált mandula felét zabkorpával helyettesítettem. A mézet eritritollal kiegészítettem 10 dekára, de még sem mondanám igazán édesnek, pedig nem vagyok veszettül édesszájú :)

    VálaszTörlés
  15. Soha nem hallottam mikrohullàmuban olvasztani a hozzàvalòkat...
    Csokolàdét, vajat CSAKIS gôz fölött szabad olvasztani...:)

    VálaszTörlés
  16. A Réka receptjének màr semmi köze nincs az eredeti recepthez...

    VálaszTörlés
  17. Szia Panna,

    csak egy pontosító kérdésem lenne mielőtt nekilátnék a recept elkészítésének: a narancshéj alatt gondolom BIO narancs reszelt héjára kell gondolni ugye? Illetve a darált mandula kapcsán: ha késes aprítóban csinálom (gondolom így lehet ugye?) akkor milyen finomságúra kell "őrölni"?

    Köszönettel: Mia

    VálaszTörlés
  18. Szia!
    Ez a recept sem jön be :-( erre is azt írja, hogy nem található a doc ... :-((((

    VálaszTörlés
  19. Nem jelenítődik meg a recept. Mi lehet a gond?
    Orsi

    VálaszTörlés
  20. Szia Panna! nekem is nagyon sok recept nem jelenik meg a blogodon, nem tudom öket megnyitni es a kepek se lathatoak :-( :-( pedig sürgösen kellenenek a karacsonyi receptek! :-) utana tudnal nezni a hibanak? köszönöm! Szilvi

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!