péntek, november 11, 2011

Lisztmentes, pihe-puha gesztenyés-csokoládés kekszek (paleo)



Könnyű, már-már piskóta szerűen pihe-puha kis kekszecskék, melyek mindenfajta liszt felhasználása nélkül készülnek, csak úgy sebtiben. Paleo csokoládéba mártva az igazi, forrón vagy hidegen, de egyet garantálok: nem fogja megérni, hogy kihűljön. Nálunk se volt olyan szerencséje. :) 
A recept a Kifőztük magazinban jelent meg és a Maroni támogatatta. 


19 megjegyzés :

  1. Csibe, köszönöm! :)

    Bianka, hajrá!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Kb hány darab keksz jön ki a receptben megadott mennyiségekből? Köszönöm. Legyen szép heted!
    Paleonita :)

    VálaszTörlés
  3. Anita!

    Nagyon tetszik a neved :) Sajnos nem emlékszem, és már nincs meg a jegyzetem, amire felírtam a konyhában a receptet, kb olyan 20-max 30 db keksz.
    Szép hetet kívánok Neked is! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi :) még egy gyors kérdés: a kakaópor - méz - kókuszolaj kombót milyen módon emulgáltad? milyen állagúak / hőmérsékletűek voltak?

    VálaszTörlés
  5. Anita!

    A kókuszolajat mikróban meg lehet melegíteni, de figyelni kell, mert alényeg hogy folyékony legyen, de ne forró, akkor könnyen összekeverhető az egész. Mikor már folyékony (de nem forró, szóval ha túl forró engedd kicsit hűlni) belekeverem a mézet és a kakaót és egyszerűen csak elkeverem kanállal. Még folyékonyan használom fel. Ha marad ki alufóliára öntve lehet hűtőben tárolni, s mikor megdermed lehet csokiként enni. :)

    VálaszTörlés
  6. szuper (gyors válasz)! köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  7. Szia Panna! Azt történt, hogy figyelmetlenségből felvertem jó habosra a tojásokat. Így aztán nem keksznek sütöttem meg, hanem megszórtam meggyel a tetejét, és kis méretű kapcsos formába simítottam. Nagyon finom lett!!! :)

    VálaszTörlés
  8. Szia Orsi!

    Nagyon jó ötlet! :) Az ilyen véletlenek a legjobbak! :) KÖszi a tippet!

    VálaszTörlés
  9. Panna, a receptek gyűjtőoldalról a banános palacsintát kerestem, és rákattintva a linkre ide dobott... Szóval valami nem teljesen oké, nézz utána.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm Orsi, utánanézek és javítom!

    VálaszTörlés
  11. Nem találom sehol a 2010-es februári képekhez tartozó beigli receptet...sajnos,mert igazán megnyerőek és biztatóak a fotók.

    VálaszTörlés
  12. Igen, sajnos az a recept nincs fenn, de utána nézek és esetleg posztolom. Nem ígérem, mert most nagyon időhiányban szenvedek, de remélem sikerül karácsony előtt posztolni. Tényleg fantasztikus az a bejgli, alig tészta, tömény töltelék. :)

    VálaszTörlés
  13. Szia! Nagyon szuper az oldalad! Az ehhez hasonló kekszeket hogyan csinálod ilyen szabályosra? Én csak egy pacnit tudok a tepsibe tenni, és kissé lelapítom.....Bocsánat a buta kérdésért, de ha térsaságba viszem a kekszeket, kicsit ciki az én szabálytalan formám :-)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm a kérdést, de igazság szerint nincs titka, igyekszem szabályos "pacnikat" rakni. :) Bíbelődök vele kicsit. Esetleg még annyit tudsz tenni, ha van benne vaj/kókuszolaj, hogy beteszed a hűtőbe míg gombócolható és akkor szabályosabb lesz. Hajrá! :)

    VálaszTörlés
  15. Szia Panna, nagyon tetszik a neved ;) és a blogod is!!! Anno, mikor Szendi könyvét olvastam, nem kaptam kedvet a paleo étkezéshez :D látom azóta sokan kísérleteztek és megosztjátok az eredményeket/recepteket, aminek nagyon örülök, és nagyon kedves Tőled is! Nagyon ígéretesnek tartom az itt közzétett receptjeidet, nem gondoltam volna, hogy ennyi egészséges/paleo sütit, fagyit, kekszet, muffint stb. lehet elkészíteni, azért valljuk be nagy fejlődés ez Szendi Gábor mákos muffinja után :D (nem bántásból mondom, csak az ő általa a könyvében leírt napi menüjén nem tudnám elképzelni az életem) Szóval mivel sajna én is beteg vagyok (pajzsmirigy alulműködés) tegnaptól megszületett az elhatározás, hogy csatlakozom a paleosokhoz :D mivel rátaláltam a blogodra! :o)
    Kérdésem is lenne: a natúr gesztenyepürét (gondolom ez tiszta gesztenye), hol érdemes keresnem? Csak mert eddig is a kedvencemet, ami tartalmazott nádcukrot is nem volt könnyű beszerezni, nincs mindenhol ill. nincs mindig :( Van olyan üzlet ahol mindig van? Ezt a többiektől is kérdezem :D
    Köszi Timi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Timi!

      Nagyon örülök a levelednek, Isten hozott a Paleosok között! :) Jól döntöttél, de ezt majd úgyis meglátod idővel.
      Valamint köszönöm a kedves szavaidat.
      Natúr és mindenféle gesztenyés terméket/pürét is: Maroni.hu és szeirntem Spar meg egyéb forgalmazza. Nézz szét a honlapjukon, nekik aztán minden van! :)

      Törlés
  16. Szia Panna!

    Friss paleósok vagyunk a férjemmel (a gyerekeket még nem tudjuk rávenni), de eddig szuperül megy és 1 dolog kivételével minden jól sikerült és még ízlett is. Ez a keksz mennyei!!! Én csak fél adagot csináltam, de hiba volt! :-D

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!