kedd, május 25, 2010

Kávé fagyi, ahogy én szeretem

A legjobb cappuccino gombócokban adagolva.
Szüleimnek készítettem kolumbiai pörkölésű kávéból, a folyamatot pedig David Lebovitz inspirálta (a kávészemeket áztattam a tejes tejszínben). Igazán átható, de nem tolakodó kávé íze van, fantasztikus illata, selymes, krémes állaga van (annak ellenére,hogy nincs fagylaltgépem, de rájöttem,hogy nem is kell). Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fagyit és kávét és egy kis felfrissülésre vágyik a melegben (lehet koffeinmentesből is készíteni).

Hozzávalók:
  • 500 ml tej
  • 250 ml tejszín
  • 100 g cukor
  • 125 g kávé
  • 5 tojás sárgája
  • 2 ek Amaretto likőr

Elkészítés:

  1. A tejet, tejszínt, cukrot és kávét felteszem egy lábasba és felforralom, majd lefedve hagyom min. 1 óráig. Utánna leszűröm róla a kávét (lemosom és kiszárítom).
  2. A tojás sárgájákat felverem, és NAGYON LASSAN hozzáöntöm a tejes keveréket, közben pedig őrült módon keverem habverővel (nehogy tojásrántotta legyen).
  3. Az egészet vissza a lábasba és addig főzöm alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett, míg olyannyira összesűrűsödik a krém, hogy ha a spatula hátulján végighúzom az ujjam, nem utánnaforrásközelig lehet vinni a tojásokat miatt)
  4. Kihűtöm a krémet és egy éjszakára a hűtőben pihentetem. Másnap belekerül az alkohol és berakom a fagyasztóba. Óránként turmixgéppel átturmixolom, hogy krémes legyen. Ezt megismétlem legalább ötször.

3 megjegyzés :

  1. Bocs, de ez a recept mitől paleo?

    VálaszTörlés
  2. Te hol látod ebben a bejegyzésben, hogy ez paleo?
    Nem láthatod sehol, mert ez nem paleo. Ez még egy régi receptem, a paleo előtti időből

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!