hétfő, május 16, 2011

Banános-málna fagylalt csokoládé sisakban (paleo, vegán, nem kell fagyigép)



 Vége a szorgalmi időszaknak és a tavasznak is a végét járjuk, hamarosan itt a fülledt meleg - amit én már nagyon várok. Egyszóval számomra minden fagylaltért kiált! Angol nyelvterületen van ilyen szóvicc, hogy "I scream, you scream, we scream: ice cream" és ezt most nagyon jogosnak érzem. Persze akik olvassák a blogomat tudják, hogy nálam a fagylalt teljesen évszaktól független desszert, de természetesen a tavaszi-nyári időszakban jelentősen felszaporodik a fagylaltos kehely használata. 

Vége a szorgalmi időszaknak, ahogy mondtam, és ez azt jelenti, hogy itt a "várva-várt" vizsga időszak. Ez számomra persze nem csak az alvással töltött órák drasztikus csökkenésének eljövetelét jelzi, de azt is, hogy a mindennemű főzésre szánt idő a minimálisra csökken (ez mindennapos csirkemellet változó fűszerezéssel és görög salátával jelent vagy a saját speckó kínaimat, aminek a receptje hamarosan jön). 
DE a fagylaltról akkor sem vagyok hajlandó lemondani! 

Nemcsak, hogy nem mondok le a fagylaltról, de az időhiányom és az azzal arányos türelmetlenségem megköveteli az "instant fagyit". Bizony, ez tényleg instant, ugyanis 5 percnél tovább nem tart elkészíteni (evésre kész állapotra gondolok). Persze nem nagy találmány, nem is kell metafizikusnak lenni hozzá, mindjárt meglátjátok ha lejjebb menek a recepthez... A lényeg, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Imádni fogjátok. És engem érte. Persze csak azok, akik még sosem ettek ilyet. 

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyümölcsös, friss, édes fagyit, de édesítő nélkül és "azonnyomban". Kis extrának ropogós csoki került a tetejére. Olyan finom és egészséges, hogy mondhatnám: kényeztető reggeli is lehet belőle, de akkor már tényleg nem hinnétek nekem. :)







12 megjegyzés :

  1. Egészen feldobja a csokoládé, az ízvilágot is és képileg is ;-)

    VálaszTörlés
  2. folyik a nyálam! Már van kókuszolajam is, úgyh semmi sem tarthat vissza, kivéve, h melóhelyen vagyok reggelig... :D

    VálaszTörlés
  3. ÁÁÁÁ ez valami mesés. A képektől elájulok, csodásak

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gyönyörű,finom lehet nagyon!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen köszönöm! Írjatok hogy ízlett, ha kipróbáljátok!

    VálaszTörlés
  6. Szívesen elkanalazgatnám :)

    VálaszTörlés
  7. Jessz, mennyire jó! Vizsgaidőszakra fel! :)

    VálaszTörlés
  8. Csibe, Eszter, Csenge, köszönöm! :-)

    VálaszTörlés
  9. Kipróbáltam, zseniális! Annyira örülök, hogy nem kell lemondanom a fagyiról! És ami legalább ilyen fontos, a gyerekeimnek is ízlik. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  10. Szia, esetleg meg annyit tennek hozza, hogy nem is kell a banant lefagyasztani, mi mindig friss banannal es fagyasztott malnaval keszitjuk, es ugy is egybol fogyszthato! Es nagyon finom:)
    viki

    VálaszTörlés
  11. Egy kérdésem lenne,a fagyasztóból közvetlenül kell aprítóval összedolgozni ,vagy várni kell egy kis időt a gyümikkel és utána aprítózni ? mert az aprító nem mindig tudja a nagyobb fagyaszott darabokat összedolgozni ..

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!