szerda, június 30, 2010

Habkönnyű almás-fahéjas crépes

Tudom, hogy az alma-fahéj párosítás az az őszi napok slágere, azonban az elmúlt hetek borongós időjárása miatt kétségbeesetten vágyakoztunk egy kis napsütésre, és ez dúsan almás-fahéjas crépes meghozta a napsütést a napainkba! A crépes az egyetlen fajta palacsinta, amelyet szeretek (ez a francia), mert nagyon könnyű. Azonban mikor a liszt 3/4-ét lecseréltem teljes kiőrlésű lisztre (most grahamra), akkor őszintén aggódtam, hogy milyen lesz a végeredmény: vajon ugyanolyan habkönnyű marad-e, amilyennek én szeretem? Igen, olyan! Az alma pedig még könnyebbé teszi. Tegnap reggel mindannyiunkat felvidított.

A végén nyakonöntve egy kis juharsziruppal (ami fantasztikus jól összhangban van az alma savanyúságával). Titeket is felvidítana?


Habkönnyű almás-fahéjas crépes
2 főre

120 g liszt (90 g graham/teljes k. + 30 sima)
1 csipet só
1 tojás
150 ml tej
150 ml szénsavas ásványvíz
1 ek olaj
1 nagyobb alma (savanyú fajta)
1 ek fahéj

A palacsinta tésztát a megszokott módon készítjük el: a liszteket a sóval jól elkeverjük, majd a közepébe krátert csinálunk és beleütjük a tojást. Kézi habverővel folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejes-vizes-olajos keveréket és kész. Fél óráig állni hagyjuk a hűtőben, majd sütés előtt rakjuk bele a már nagylyukú reszelőn lereszelt almát, melyet már megszórtunk fahéjjal.



Na, felvidított?

8 megjegyzés:

  1. Engem teljesen....
    A stílusod főleg, Picur Pocak Panna !

    :D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm jÁni!!! Már csak 2 nap, és kaphatsz ilyen reggelit... :-)

    VálaszTörlés
  3. Félelmetes képek és félelmetes ennivaló, korog a gyomrom

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, szép fotók!

    VálaszTörlés
  5. Szia Panna,

    gratulálok az 50-hez :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, most látom, hogy bekerültem az 50-es listába! :-)

    VálaszTörlés
  7. Engem csak az szomorított el, hogy nem az én tányérkámon van!:-)
    Isteni finom lehet és csodaszépek a fotóid is!
    Nagy nagy gratula innen a messzi Ciprusról!:-)

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!

Kövess Facebookon Kövess Twitteren Fotóim Flicken Írj nekem!