kedd, június 15, 2010

Gnocchi illatos paradicsom szósszal és parmezánnal


Ez volt ma az ebédünk. Igazából került rá kecskesajt is, de azt elfelejtettem rátenni fotózáskor. Egy könnyű ebéd tökéletesen megfelel ebben a meleg időben. A paradicsom szószba került fokhagyma és friss bazsalikom, evés előtt közvetlenül pedig leöntöttük egy jó adag fokhagymás-erőspaprikás olajjal és reszeltünk rá frissen parmezánt. Isteni volt.

Gnocchi illatos paradicsom szósszal

A Gnocchi receptje itt található a blogomban.

A paradicsomszószhoz a következő kell:
Friss paradicsomok, vagy eltett paradicsom
ízlés szerint fokhagyma
só, bors, cukor
friss bazsalikom levelek megmosva, felaprítva
parmezán a tetejére

  1. A gnocchit a leírtak szerint elkészítjük, kifőzzük.
  2. A paradicsomokat felaprítjuk és nagy lángon kevergetés mellett főzzük (főzzük el a levét).
  3. Belekerül a só, bors, cukor, bazsalikom és a vége felé a fokhagyma is összetörve vagy felaprítva kicsire. Főzzük el a levét, finom krémes lesz.
  4. A gnocchit szedjük tálakba, öntsük le a paradicsom szósszal, hintsük meg parmezánnal, egy-két bazsalikom levéllel és tálalhatjuk.

7 megjegyzés :

  1. Köszönöm. Sajnos most nem lettek olyan szabályosak, mint előzőleg, de finomnak nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Egy hős vagy, ebben a melegben gnocchi-t készíteni! Nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  3. Egy régi házban lakok (felújított), aminek nagyon vastag falai és kicsi ablakai vannak és ennek köszönhetően légkondis a lakás nyáron. :-) Itt bennt nagyon klassz hűvös van. Azért mondjuk egész nap nem főznék. :-)

    VálaszTörlés
  4. Hű ezt imádnám!
    És kész a fagyi is,odáig és vissza vagyok tőle!Ezer köszönet érte!
    Az e-mail címedet meg tudnád adni?
    KÖszi
    Orsi

    VálaszTörlés
  5. Orsi!

    Örülök, hogy bejön a fagyi. Nekünk is. :-) Az email címem: bklara86@gmail.com

    Szivesen :-)

    VálaszTörlés
  6. Annyira szeretem a gnocchit, és most reggel ezt kell itt látnom... istenem, de szép!:-)
    Jól indul a napom! Én meg a konditerembe, mert már a látványtól is híztam!:-)

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!