Ez volt ma az ebédünk. Igazából került rá kecskesajt is, de azt elfelejtettem rátenni fotózáskor. Egy könnyű ebéd tökéletesen megfelel ebben a meleg időben. A paradicsom szószba került fokhagyma és friss bazsalikom, evés előtt közvetlenül pedig leöntöttük egy jó adag fokhagymás-erőspaprikás olajjal és reszeltünk rá frissen parmezánt. Isteni volt.
Gnocchi illatos paradicsom szósszal
A Gnocchi receptje itt található a blogomban.
A paradicsomszószhoz a következő kell:
Friss paradicsomok, vagy eltett paradicsom
ízlés szerint fokhagyma
só, bors, cukor
friss bazsalikom levelek megmosva, felaprítva
parmezán a tetejére
- A gnocchit a leírtak szerint elkészítjük, kifőzzük.
- A paradicsomokat felaprítjuk és nagy lángon kevergetés mellett főzzük (főzzük el a levét).
- Belekerül a só, bors, cukor, bazsalikom és a vége felé a fokhagyma is összetörve vagy felaprítva kicsire. Főzzük el a levét, finom krémes lesz.
- A gnocchit szedjük tálakba, öntsük le a paradicsom szósszal, hintsük meg parmezánnal, egy-két bazsalikom levéllel és tálalhatjuk.
Fantasztikusan néz ki
VálaszTörlésKöszönöm. Sajnos most nem lettek olyan szabályosak, mint előzőleg, de finomnak nagyon finom!
VálaszTörlésEgy hős vagy, ebben a melegben gnocchi-t készíteni! Nagyon guszta:)
VálaszTörlésEgy régi házban lakok (felújított), aminek nagyon vastag falai és kicsi ablakai vannak és ennek köszönhetően légkondis a lakás nyáron. :-) Itt bennt nagyon klassz hűvös van. Azért mondjuk egész nap nem főznék. :-)
VálaszTörlésHű ezt imádnám!
VálaszTörlésÉs kész a fagyi is,odáig és vissza vagyok tőle!Ezer köszönet érte!
Az e-mail címedet meg tudnád adni?
KÖszi
Orsi
Orsi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy bejön a fagyi. Nekünk is. :-) Az email címem: bklara86@gmail.com
Szivesen :-)
Annyira szeretem a gnocchit, és most reggel ezt kell itt látnom... istenem, de szép!:-)
VálaszTörlésJól indul a napom! Én meg a konditerembe, mert már a látványtól is híztam!:-)