Oldalak

kedd, június 15, 2010

Gnocchi illatos paradicsom szósszal és parmezánnal


Ez volt ma az ebédünk. Igazából került rá kecskesajt is, de azt elfelejtettem rátenni fotózáskor. Egy könnyű ebéd tökéletesen megfelel ebben a meleg időben. A paradicsom szószba került fokhagyma és friss bazsalikom, evés előtt közvetlenül pedig leöntöttük egy jó adag fokhagymás-erőspaprikás olajjal és reszeltünk rá frissen parmezánt. Isteni volt.

Gnocchi illatos paradicsom szósszal

A Gnocchi receptje itt található a blogomban.

A paradicsomszószhoz a következő kell:
Friss paradicsomok, vagy eltett paradicsom
ízlés szerint fokhagyma
só, bors, cukor
friss bazsalikom levelek megmosva, felaprítva
parmezán a tetejére

  1. A gnocchit a leírtak szerint elkészítjük, kifőzzük.
  2. A paradicsomokat felaprítjuk és nagy lángon kevergetés mellett főzzük (főzzük el a levét).
  3. Belekerül a só, bors, cukor, bazsalikom és a vége felé a fokhagyma is összetörve vagy felaprítva kicsire. Főzzük el a levét, finom krémes lesz.
  4. A gnocchit szedjük tálakba, öntsük le a paradicsom szósszal, hintsük meg parmezánnal, egy-két bazsalikom levéllel és tálalhatjuk.

7 megjegyzés:

  1. Köszönöm. Sajnos most nem lettek olyan szabályosak, mint előzőleg, de finomnak nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Egy hős vagy, ebben a melegben gnocchi-t készíteni! Nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  3. Egy régi házban lakok (felújított), aminek nagyon vastag falai és kicsi ablakai vannak és ennek köszönhetően légkondis a lakás nyáron. :-) Itt bennt nagyon klassz hűvös van. Azért mondjuk egész nap nem főznék. :-)

    VálaszTörlés
  4. Hű ezt imádnám!
    És kész a fagyi is,odáig és vissza vagyok tőle!Ezer köszönet érte!
    Az e-mail címedet meg tudnád adni?
    KÖszi
    Orsi

    VálaszTörlés
  5. Orsi!

    Örülök, hogy bejön a fagyi. Nekünk is. :-) Az email címem: bklara86@gmail.com

    Szivesen :-)

    VálaszTörlés
  6. Annyira szeretem a gnocchit, és most reggel ezt kell itt látnom... istenem, de szép!:-)
    Jól indul a napom! Én meg a konditerembe, mert már a látványtól is híztam!:-)

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!