A legjobb cappuccino gombócokban adagolva.
Szüleimnek készítettem kolumbiai pörkölésű kávéból, a folyamatot pedig David Lebovitz inspirálta (a kávészemeket áztattam a tejes tejszínben). Igazán átható, de nem tolakodó kávé íze van, fantasztikus illata, selymes, krémes állaga van (annak ellenére,hogy nincs fagylaltgépem, de rájöttem,hogy nem is kell). Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fagyit és kávét és egy kis felfrissülésre vágyik a melegben (lehet koffeinmentesből is készíteni).
Szüleimnek készítettem kolumbiai pörkölésű kávéból, a folyamatot pedig David Lebovitz inspirálta (a kávészemeket áztattam a tejes tejszínben). Igazán átható, de nem tolakodó kávé íze van, fantasztikus illata, selymes, krémes állaga van (annak ellenére,hogy nincs fagylaltgépem, de rájöttem,hogy nem is kell). Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fagyit és kávét és egy kis felfrissülésre vágyik a melegben (lehet koffeinmentesből is készíteni).
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 250 ml tejszín
- 100 g cukor
- 125 g kávé
- 5 tojás sárgája
- 2 ek Amaretto likőr
Elkészítés:
- A tejet, tejszínt, cukrot és kávét felteszem egy lábasba és felforralom, majd lefedve hagyom min. 1 óráig. Utánna leszűröm róla a kávét (lemosom és kiszárítom).
- A tojás sárgájákat felverem, és NAGYON LASSAN hozzáöntöm a tejes keveréket, közben pedig őrült módon keverem habverővel (nehogy tojásrántotta legyen).
- Az egészet vissza a lábasba és addig főzöm alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett, míg olyannyira összesűrűsödik a krém, hogy ha a spatula hátulján végighúzom az ujjam, nem utánnaforrásközelig lehet vinni a tojásokat miatt)
- Kihűtöm a krémet és egy éjszakára a hűtőben pihentetem. Másnap belekerül az alkohol és berakom a fagyasztóba. Óránként turmixgéppel átturmixolom, hogy krémes legyen. Ezt megismétlem legalább ötször.
Hű de jól néz ki
VálaszTörlésBocs, de ez a recept mitől paleo?
VálaszTörlésTe hol látod ebben a bejegyzésben, hogy ez paleo?
VálaszTörlésNem láthatod sehol, mert ez nem paleo. Ez még egy régi receptem, a paleo előtti időből