"A nevem Pocak Panna, és banán mániás vagyok." - Valahogy így hangzana a vallomásom, terápiás keretek között.
Ez a recept egy nagyszerű kókuszos banánkenyeret takar, melynek a 70%-a teljes kiőrlésű liszttel készült, és amellett, hogy így egészségesebb verzió, még nagyon finom is. Külön imádtam, hogy a plusz kókusz, amit a tetejére szórtam, sülés közben ropogósra sült a muffin tetején. Én reggelire készítettem, és áfonya lekvárral ettük, de önmagában is kiválóan megállja a helyét ez a nagyszerű ízkombináció. (Mellékesen megjegyzem, hogy el tudom képzelni egy kis zabpehellyel megbolondítva, de gondolom, ezen senki sem csodálkozik, aki ismer.)
Hozzávalók: 8 muffinhoz
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 40 g sima liszt
- 1/4 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 40 g nádcukor
- 20 g vaj
- 1 tojás
- 1,5 nagy banán összetörve
- 3 ek natúr joghurt
- 1,5 ek tej
- 1/2 tk vaníliás cukor
- 1/2 tk fahéj
- 20 g kókusz + még a tetejére
Elkészítés:
- A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is.
- Hozzáadjuk a villával összetört banánokat, joghurtot és tejet. (Én itt kézi turmixszal rásegítettem.)
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, fahéjjal és vaníliás cukorral, majd a banános keverékbe keverjük. (ne keverjük túl, csak épphogy)
- Hozzákeverjük a kókuszt és vagy muffinformákba töltjük, vagy egy 10x10 cm-es sütőtepsibe. Tetejét bőven meghintjük a kókuszreszelékkel (isteni ropogósra és illatosra sül majd!).
- 170°C-on kb. 50 percig sütjük, de tűpróbát használjunk.
Hű csodásan néz ki
VálaszTörlésKöszönöm! Nagyon finom is! :-)
VálaszTörléselkészítettem. finom lett. csak azt nem értem, miért ragad bele a papírba a muffin. pedig nem sült túl.
VálaszTörlésKedves Mariann!
VálaszTörlésHajlamos beleragadni a banános dolog sajna, de nagyon örülök, hogy ízlik!