Gnocchit már azóta szeretnék készíteni, mióta tavaly nyáron Olaszországban igazán finomat sikerült kóstolnom. Na, nem mintha nagy ördöngösség lenne elkészíteni, de a házilag készített gnocchi mindenképp veri a bolti előfagyasztottat. Most, hogy kipróbáltam és megtapasztaltam mennyire könnyen és gyorsan elkészíthető (és milyen jó móka!), valamint hogy mennyivel finomabb a házilag készített, nem vitás, hogy többször fogom készíteni.
Hozzávalók:
- 3 nagyobb krumpli (kb. 550 g)
- 2 tojás sárgája
- kb. 230 g liszt
- Puhára főzzük a krumplikat, majd kis hűlés után meghámozzuk.
- A még meleg krumplikat összetörjük, és hozzáadjuk a két tojást. Alaposan elkeverjük.
- Lassan hozzáadjuk a lisztet és tésztává formáljuk. Ne ragadjon a kezünkhöz, de nem kell túl sok lisztet sem beledolgozni, mert nagyon tésztás lesz akkor. Azt szeretnénk, hogy finom puha, krumpli ízű legyen.
- Alaposan meglisztezett deszkán több részletre vágjuk, majd egyenként elkezdjük hosszú, vékony hengerekké nyújtani, majd késsel apró, ujjnyi kis "párnácskákat" vágunk.
- Bedobjuk a lobogó, sós vízbe, s egy perccel miután feljött a felszínre már kész is.
Bármilyen szósszal, melegen tálaljuk.
Vittem a receptet!
VálaszTörlésKöszönöm!:)
:-) Majd meséld el, hogy sikerült!
VálaszTörlésMár kész is!:))
VálaszTörlésMondjuk, természetesen kicsit változtattam rajta...:) Még csak meggyúrtam, holnap fejezem be. :)
Remek kis kaja ez, az tény!:)
Szerintem is remek kis kaja! Az olaszok előételként eszik,de szerintem nagyszerű vacsora egy hűvösebb nap után. :-)
VálaszTörlésAnci és Erzsike
VálaszTörlés010.11.01-én voltunk Rómában. Ott ettünk gnocchi-t sajtmártással tálalták.Nagyon finom volt.A receptek alapján nemigazán azt a leírást találtam meg amit ott ettünk, de ki próbálom ezt a változatot amit az interneten találtam.