Az ihlet a Good Food honlapjáról jött, azonban a recept teljesen saját. A karfiol és a spenót gondoskodik a jól eső érzésről, hogy valami egészségeset eszünk, a tészta pedig arról, hogy jól is lakjunk (természetesen mindig durum tésztát használok, mert egészségesebb és laktatóbb is, mint a sima). A besamel mártás alapú sajt mártás pedig arról, hogy kényeztetve érezzük magunkat.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 kisebb hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- spenót ízlés szerinti mennyiségben
- kb. 250 gr tészta
- 1 tojás sárgája
- 50 gr liszt
- 0,5 l tej
- só, bors
- 3 ek dijoni mustár
- bacon
- sajtok (trappista, parmezán, cheddar)
Elkészítés:
- Főzzük puhára a karfiol rózsákat, pirítsuk vajon meg az apróra vágott spenótot, főzzük ki a tésztát (roppanósra!).
- Egy tojás sárgájához apránként adjuk a lisztet és tejet felváltva miközben csomómentesre keverjük. Mikor már csomómentes, 10 percig kevergetjük lassú tűzön, míg összesűrűsödik.
- Levesszük a tűzről és 5 perc pihentetés után belekeverjük a mustárt, sót, borsot, fokhagymát, majd a sajt 3/4-ét.
- Összeállítás: Mindent egy hőálló sütőtálba teszünk, beleértve a felkockázott sonkát is. Jól összekeverjük, majd a tetejére rakjuk a maradék sajtot. 200°C-on 20 perc alatt megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Kedves Hozzászóló!
Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.
Köszönöm a hozzászólásod!