A Banoffee receptjét a Good Food honlapján láttam először és már akkor nagyon csábító volt, de most, hogy láttam Sajtkukac honlapján, és még megfelelő alkalom is volt, rögtön rávetettem magam. Bevallom, hogy az egyik legjobb torta amit valaha ettem. A ropogós keksz alap a savanykásan átható banán ízzel párosulva a sajtkrémben tökéletes kombináció, és ami megkoronázza mindezt: az édes, krémes Dulce de Leche! Ez a mennyei, könnyű édesség többször is vendég lesz a konyhánkban!
Hozzávalók a 18 cm-es tortaformához:
- 120gr Győri Zabfalatok
- 60 gr vaj
- 1,5 ek cukor (én nádcukrot használok)
- 1,5 banán
- 1,5 ek citromlé
- 260 gr Philadelphia sajtkrém
- 2 tojás
- 55 gr cukor (szintén nádcukor)
- 100 ml tejföl
- 33 ml tejszín
- Dulce de Leche
- Díszítésnek: banánszeletek, 1 ek citromlé, 3 ek Dulce de Leche
Elkészítése:
- A kekszes alaphoz az összetört kekszet elkeverem a felolvasztott vajjal és a cukorral.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába rakom és elegyengetem. Félreteszem.
- A krémhez az összes többi hozzávalót egy magas falú edénybe rakom és kézi turmixszal homogénre keverem.
- A sajtkrémet ráöntöm a keksz alapra, majd a Dulce de Leche-t kiskanállal belepotyogtatom a sajtkrémbe (minél sűrűbben).
- Most jön a trükk: a tortaformát alufóliával alaposan körbebugyolálom úgy, hogy a tortaforma fölé érjen kb. 3 cm-rel. Ezt a bebugyolált tortaformát belehelyezem egy nagyobb edénybe, ami legalább a tortaforma feléig ér, mert hogy annyi forrásban lévő vizet kell önteni bele, hogy a tortaforma feléig érjen.
- 180°C-on 45 perc alatt készre sütjük. A teteje remegős lesz mikor kivesszük, de mire lehűl, tökéletesen összeérik.
- Másnap tálalom: tetejére 1ek citromlével megöntözött banánkarikákat rakok, s ezt az egészet pedig megöntözöm 2-3 evőkanyálnyi Dulce de Leche-el.
hmm ez gyönyörűen néz ki, biztos isteni finom!!!!
VálaszTörlésegyébként meg nagyon tetszenek a fotóid!
Köszönöm szépen! Igen, isteni finom, mindenképp ajánlom! Elkészíteni is könnyű.
VálaszTörlés