Ezt a kókuszos muffint lehet kombinálni bármilyen krémmel, (önmagában is csodás) én most málnás krémmel kombináltam és a végeredmény nagyon üdítő. A muffin nem száraz egyáltalán, hanem lágy és omlós, teljesen áthatja a kókusz íze (mely egyébként kellőképp megzsírozza a tészát így az finom puha marad). A málna pedig tökéletes a vajas-tejszínes krémbe, nagyon üdítőleg hat. Legközelebb még több málnát rakok hozzá és mondjuk csokoládés muffinnal kombinálom. A kombinációk száma végtelen.
Hozzávalók a muffinhoz:
- 50 gr liszt (nálam fele teljes kiörlésű)
- 0,5 kk sütőpor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 80 gr kókuszreszelék
- 43 gr cukor
- 30 gr nádcukor
- 5 ek olaj
- 2 tojás
- kókuszlikőr (Malibu)
- vaj szobahőmérsékleten
- porcukor ízlés szerint
- vanília aroma
- málna
- tejszín
A muffin elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a muffin formákat pedig béleljük ki papírkosárkákkal.
- A tojásokat verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, mandulalikőrt.
- Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat.
- A száraz hozzávalókat öntsük a tojásos keverékbe, majd jól keverjük el. Adagoljuk a muffin kosarakba és 175°C-on süssük kb. 18-20 perc alatt készre.
A krém elkészítése:
- A vajat alacsony fokozaton verjük habosra a cukorral.
- Adjuk hozzá a vanília aromát és a tejszínt (melynek mennyisége ízléstől függ), végül a málnát. Tipp: ha nem szeretnénk málnamagokat a krémben, akkor szűrőn át kiskanállal csak a levét nyomkodjuk a krémbe.
Málnakrém helyett egyszerűen olvasztott csokoládéval is meg lehet kenni.
Imádom ezeket a képeket!:)))
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Igyekszem. :-)))
VálaszTörlés