Bevallom, sosem szerettem a csokis kekszeket, mert nem elég hogy szárazak voltak, de még keserűek is a sok kakóportól. Egy este azonban annyira megkívántam a képzeletbeli csokis kekszem egy kis tejjel, hogy úgy gondoltam megpróbálkozom vele. Elővettem az alap zabpelyhes keksz receptem és azt módosítottam kicsit. A végeredmény csodálatos! Omlós, puha, kívül ropogós, belül pedig krémesen csokoládés, és egy cseppet sem keserű, nem is túl édes. Brownies, csak kekszben. Igazi kényeztetés a léleknek és a pocaknak!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 125 gr vaj
- 160 gr cukor
- 3 ek citromlé
- 1 csomag vaníliáscukor
- 0,5 csomag sütőpor
- Amaretto likőr (1 kanálnyi)
- csipet só
- 200 gr fekete csoki
- 200 gr fehér csoki
- 150 gr zabpehely
- 130 gr liszt (1/4-ét teljeskiörlésűvel szoktam)
Elkészítés:
- A fekete csokoládét gőz felett (kis lángon mert megég!) megolvasztjuk. Közben lehet összeállítani a kekszet.
- A tojások sárgáját a cukorral, vajjal habosra verem. Hozzáadom a citromlevet, vaníliás cukrot, mandula aromát.
- A lisztet, sütőport, sót, és zabpelyhet összekeverem és hozzáadom a tojásos keverékhez.
- A tojásfehérjét csipet sóval felverem és hozzákeverem a masszához.
- A felolvadt csokoládét, és a felaprított fehér csokoládét is hozzákeverem.
- 180°-on előmelegített sütőpapírral bélelt tepsibe két kiskanál segítségével 5 cm-es távolságokat hagyva belepöttyözöm. 10 perc alatt készre sül. Szobahőmérsékletre hűlés után a legjobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Kedves Hozzászóló!
Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.
Köszönöm a hozzászólásod!