Igazság szerint ezt a bejegyzést nem így terveztem, hanem, hogy a teljes Pavlova tortát teszem fel, amely egyébként fehércsokoládés-szedres lett, de nem bírtam megállni, hogy ne rakjam fel ezt a gyönyörű torta alapot. Nem tudom, hogy sikerült ilyenre, először készítettem, de sülés közben kissé megemelkedett és a tejete márványos karamellszínű kalap lett, az alja pedig mintha mézes-karamellás gyönyörű ragacsos alaplap. Gondoltam, ezt nem hagyom ki, és ha már fenn van, bármilyen ízben lehet variálni. Isteni finom, nagyon megmozgatta a fantáziám, úgyhogy ha visszajövök nyaralásból, már tudom, mi lesz a fagyik miatt kimaradó fehérjékkel.
Pavlova torta alap
4 tojás fehérje
1 csipet só
300 g cukor
1 ek teljes kiőrlésű liszt
1 kk bórkősav
A sütőt melegítsük elő 150°C-ra, és közben verjük fel a tojás fehérjéket egy csipet sóval. Mikor már olyan 80%-os állapotban van, akkor kanalanként adjuk hozzá a cukor és liszt keverékét, majd a legvégén a bórkősavat. Mehet is a sütőbe kb. 1 órára. A sütőben hagyjuk hűlni, résnyire nyitott ajtóval.
Anyám,te óriás macaront sütöttél! :)))
VálaszTörlésHát ez naaaagyon jó!!!
Borkősav?-tetszik!
WOW, mint egy hatalmas macaroon :) Nagyon szép.
VálaszTörlésGyönyörű!!! Eddig ecettel csináltam, de legközelebb kipróbálom borkősavval, nemrég úgyis vettem egy nagy tégellyel a só-liszt gyurmába. :)
VálaszTörléspont ezt akartam én is írni:) baromi jó:):)
VálaszTörlésmmmmm ellerinize saglik nefis olmus
VálaszTörlésén is pont ezt akartam írni, hogy ez egy bazi nagy macaron, nem pavlova :))))
VálaszTörlésÁÁÁÁÁÁÁÁ, valami mennyei. Olyan, mint egy álom. Beleharapnék a képernyőn keresztül
VálaszTörlésKöszönök szépen minden megjegyzést!
VálaszTörlésNekem a szakácskönyvemben Pavlova tortaként szerepelt, aztán a sütőben véletlen ilyen lett! :-) Annyira finom volt, percek alatt elfogyott!
Nádcukrot használtál hozzá?
VálaszTörlésSajtkukac!
VálaszTörlésNem, hanem porcukrot! Kijavítom majd.
bórkősav kiváltható valamivel?
VálaszTörlés