Hivatalosan is elviselhetetlen a kánikula. Nálunk tegnap a teraszon mértünk este fél hatkor 38°C fokot! Egyszerűen hihetetlen. Ebben a hőségben vagy nagyon elszántnak kell lenni, vagy teljesen őrültnek, hogyha az ember nekiáll főzni/sütni bármit is, ezért én is takarékon vagyok. De, hát nem sírok, mert erre vártam, vágytam kétségbeesetten az ősz első szeles napjaitól kezdve, most pedig boldogan izzadok napi 2l vizet és tankolok újra a nyár csodálatos gyümölcseivel: meggyel, dinnyével, barackkal. A sárgabarack nagy kedvencem, már legalább két hónapja sóvárogtam utána, s most, hogy itt van a szezonja, legalább napi fél kilót eltűntetek. Gondoltam megörökítem a gyönyörű színeit és csábító formáját, hogy majd az őszi hideg, szeles napokon felmelegítse a lelkem, ha nézegetem.
Tudjunk meg többet a mézédes sárgabarackról!
A Sárgabarackról...
85%-a víz, 8,5%-a szénhidrát, 1%-a fehérje, 100grammban kb. 44Kcal van.
Vitamintartalma:
magas A-vitamin, béta-karotin, B-17, kálium, kalcium, foszfor, magas C-vitamin, kén.
Jótékony hatásai:
A csontok és szövetek újjáépítésében segít,
növeli a sejtek energiáját, élettartamát,
segít a vérképzésben,
vízhajtó, méregtelenítő
Mire jó a magja?
Magjában lévő B-17 vitamin bizonyítottan segít a rák elleni küzdelemben,
bőrünket pedig bársonyosan simává varázsolja és fiatalon tartja.
Valahogy úgy vagyok ezekkel a rövid idényű, isteni nyári gyümölcsökkel, hogy néha sajnálom őket süteménybe rakni, vagy más módon felhasználni, annyi élvezem őket nyersen, talán csak én vagyok így vele...?
Ti is rajongtok a sárgabarackért?
De szépséges képek
VálaszTörlésÉn nem annyira,bár most épp azt majszolok :)
VálaszTörlésTényleg annyira szép képeket csinálsz,mgkérdezhetem milyen géped van?
Köszönöm. Most, hogy itthon vagyok, szüleim gépével lövök, ami egy Canon 450D. Így legalább ki van használni. :-)
VálaszTörlésIgazi nyári hangulatú kép.Akárcsak a gyümölcstálas.Mindegyik nagyon tetszik.Szép nyarat!
VálaszTörlés