Minden kis nyuszinak jó rágcsálást, és boldog húsvéti ünnepeket kívánok!
A marcipán nyuszit is én készítettem életemben először! Szerintem aranyos lett!
Hozzávalók: 13 db-hoz
- 120 g vaj
- 150 g cukor
- 3 tojás
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 ek citrom leve
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 40 g sima liszt
- 1/2 tk fahéj, szódabikarbóna, sütőpor, só
- 120 g répa reszelve
- 70 g dió durvára aprítva
- 40 g kókusz reszelék
- A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat és a citrom héját és levét, habosra keverem.
- A kétfajta lisztet összekeverem a fahéjjal, szódabikarbónával, sütőporral és sóval, majd hozzákeverem a vajas-tojásos krémhez.
- A reszelt répát, diót és kókuszreszeléket is belekeverem és kész a tészta.
- 175°C-on 20-25 percig sütöm. Tortarácsra rakva hagyom hűlni.
- 125 g Philadelphia natúr sajtkrém
- 30 g szobahőmérsékletű vaj
- 80 g porcukor
- 1/2 tk vanília aroma
Jaj de edes!!
VálaszTörlés