Pár héttel ezelőtt készítettem el először ezt a fajta "pizzát" két féle variációban. Azóta is rendszeresen készítem, főleg, ha jön hozzánk vendég vagy póker este van. Kifejezett party-étel, amit nagyon gyorsan össze lehet dobni, kézzel is lehet enni és isteni finom! Én nem nagyon szeretem az éttermi pizzákat, mert nagyon vastag a tésztájuk. Éppen ezért tökéletes választás az alaptésztának a leveles tészta! Aki nem akar vele bajlódni, az megtalálhatja bármelyik boltban. A kecskesajt és a paradicsom párosításáról annyit, hogy ha egyszer megnyerem a lottó ötöst, akkor minden reggel aszalt paradicsomot eszek kecskesajttal.
Kecskesajtos-póréhagymás pizza
Nos, gyakorlatilag bármilyen feltéttel el lehet készíteni, én most csak egyet, a kedvencemet mutatom be. Pontos értékeket nem tudok mondani, mert csak csináltam. Mindez a mennyiségtől és saját ízléstől is nagyban függ.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta lap (ebből kijön kb. 10-12 téglalap vagy kockára vágva még több)
- 1 nagy üveg eltett, saját paradicsom (ilyenkor nem érdemes a boltban paradicsomot venni, mert ízre meg sem közelíti a nyáriakat, viszont nyár végén nagyon is érdemes eltenni télire, mert fantasztikusan koncentrált íze van. Én úgy szoktam, hogy elfőzöm a levét és egészen besűrűsítem, így olyan koncentrált és intenzív íze van, mint az aszalt paradicsomnak)
- 10 dkg jó minőségű felvágott
- 1 kis doboz lágy kecskesajt
- 1 szál póréhagyma
- só, bors, bazsalikom, cukor
- 1 fej gyenge hagyma
- A tésztát lisztezett lapon kinyújtjuk tetszőlegesre, majd kockákra vágjuk.
- Felkockázzuk a felvágottat és felaprítjuk a póréhagymát.
- A paradicsom levét mindeközben elfőzzük, teszünk hozzá cukrot, sót, bazsalikomot, borsot.
- A hagymát karikákra vágva üvegesre dinszteljük.
- Mikor a paradicsom és a hagyma kész, rátesszük a felszeletelt és tepsikre helyezett tésztára a következő sorrendben: paradicsom, hagyma, felvágott, kecskesajt. Betoljuk a sütőbe és 200°C-on 15-20 percig sütjük. Utána rakjuk rá a felszeletelt póréhagymát.
Csodaszépek lettek a képek!
VálaszTörlésMi is szeretjük a leveles variációt, szuper lehet ezzel a feltéttel!
Hú, de jól néz ki!
VálaszTörlésPanna, csudajó ízlésed van: én is nagyon szeretem a póréhagymát és én sem szeretem a vastag tésztás pizzát, így mindig itthon sütöm. Ez a leveles tésztás megoldás pedig nagyon tetszik. Kipróbálom így is!
A legjobb a dologban a sűrített paraidcsom és a kecskesajt íze együtt! De mindezt tökéletesen emeli ki a póréhagyma. Egyszerűen csodás!
VálaszTörlés