Édesanyám és én csúcs párosítás vagyunk a konyhában. Ezt a különleges, ünnepi desszertet is közösen alkottuk meg. Az első alkalom óta, hogy elkészítettük, számtalanszor került az asztalra, és minidig egy szempillantás alatt eltűnik. Nekem ez a személyes kedvencem karácsonykor.
A tésztában van méz bőven, ezért igyekezzünk túlsütni, kicsit keményre, ugyanis a krém megpuhítja majd. Tipikusan az a karácsonyi desszert, amelyet egy-két nappal előre is el lehet készülni, minél jobban összeérnek az ízek, annál jobb. Jah, és még egy fontos tanács: dupla adagot készítsünk.
Kedves Panna
VálaszTörlésTetszik a recept ki is fogom próbálni, régóta keresek a gyerekeknek egy hagyományos mézeskrémest helyettesítő receptet. A krémhez fűzném hozzá, hogy kapható az üzletekben rizsdara.
Üdv. Mónika
Kedves kismonika!
TörlésKöszönöm a tippet! Nekem egyszerűbb itthon darálni a rizst, mert van házi malmunk.
Majd mondd el hogy ízlett! Sok sikert hozzá!
A tésztát elkészítettem tegnap este, de most egyelőre a saját mézes krémes krémemet töltöttem bele. (Csak fél adagot készítettem próbaképpen). A szélét már kóstoltam, még kell egy kicsit "szívnia magát" de príma lesz. Köszönet a receptért. Az itt leírt -számomra meglehetősen csábító- krémet is ki fogom próbálni, de a családom többi tagja igen válogatós, most nem kísérletezek.
VálaszTörlésA kérdésem még, hogy te kb mekkora tepsiben oszlatod szét ezt a tésztamennyiséget?
Köszönöm előre is a választ. Békés, szép ünnepet kívánok! Mónika