Oldalak

szerda, augusztus 28, 2013

Tejes pite málnával bolondítva (glutén/tejtermék/cukor-mentes)



Hosszú idő tellt el, megtöröm hát a csendet a blogon.

Itthon vagyok ismét, már egy hónapja. Az ilyen hazalátogatások mindig rengeteg rokonlátogatással, szaladgálással, papírmunkával járnak - egy évet próbálunk meg behozni. Közben pihenünk, házi kolbászt eszünk, házi májas krémmel és finom, testes, magyar vörösborokkal. Ülünk a teraszon a naplementében, érezzük a forró csempe égetését a talpunkon; a hűvös, nyirkos füvet, ahogy csiklandoz, ahogy eldőlünk benne locsolás után. Az itthon lét minden pillanatát, minden illatát magamba szívom, minden ízét megjegyzem, minden mosolyt és kacagást a szívemben őrzök majd.

A receptet a Kifőztük magazinban olvashattátok.




11 megjegyzés:

  1. Szia!
    Elkészítettem a sütidet, de nem sikerült. Kérlek, ellenőrizd a recept leírását, biztosan jó-e! Túl folyékony volt a tészta a sütés előtt. Ilyennek kell lennie?
    Már másfél órája sül 170 fokon, de még mindig nyers.
    knetta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves knetta!

      Adtam még 20g-ot a rizsliszthez, de igazából ez nem oszt nem szoroz, már csináltam 110g-mal is és 130-al is, még a 130-as kihűlve keményebb is lett. Én ilyen lágyan szeretem, nagymamám is így csinálta.
      Igen, teljesn folyékonynak (mint a ngyon lágy palacsinta tészta) kell lennie sütés előtt. 40 percnél és soha soha nem sütöttem tovább, kivéve is lágy, hagyni kell kihűlni, mint a rendes tejespitét. Félek, hogy másfél órája sütöd már... biztos nem hagytál ki semmit vagy nem mérted rosszul?

      Törlés
  2. Köszi a gyors választ.
    Nem hagytam ki semmit, átnéztem még egyszer. Még másmilyen tejes pitét sem sütöttem, ezért volt furcsa, hogy folyékony.
    40 percnél nekem még folyt a teteje. Nem mertem kivenni. Alsó-felső sütéssel sütöttem, mint a sütiket általában. Ez számíthatott? Esetleg légkeveréssel?

    A sütijeid általában sikerülni szoktak, ezért lepődtem meg nagyon.
    Köszi a segítséget. Nem adom fel :-)
    knetta

    VálaszTörlés
  3. Kedves Pocak Panna,

    Nagyon örülünk, hogy egy hosszabb kihagyás után újra olvashatunk a blogon.

    Hálás köszönet a blogért és a sok-sok finom és egészséges receptért!

    Üdvözlettel.

    VálaszTörlés
  4. Szia Panna!

    Mint a többiek, én is hiányoltak, hogy nem volt új recept, semmi bejegyzést. Örülök, hogy
    ismét megosztottál egy receptet.
    Légy kedves az oldalad fejlécében lévő csokis receptet hol találom?
    Köszönöm, ha időd szakítasz rám.
    Jó pihenést, rokonlátogatást, élménybeszámolót kívánok szeretettel:

    VálaszTörlés
  5. Szia Panna!
    Most sül a süti, mennyei illata van!!!
    Panita

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!!! Kedves Panna, rizsliszt helyett ha kicsit paleosabban akarnád elkészíteni, akkor milyen lisztet tennél bele és milyen arányban? (Ismerem ezeket a paleo liszteket, de ezt a süteményt még nem sütöttem meg, azt tudom, hogy pl. a kókuszliszt nagyon sok folyadékot felvesz; mégis a kókuszlisztet el tudnám bele képzelni, csak nem tudom, milyen arányban próbálkozzam, mert rizsliszttel még sosem volt dolgom). Válaszodat előre is köszönöm! És a recepteket is! Nagyon igényes oldal!

    VálaszTörlés
  7. jaj most látom, a válaszban a Zsuzsó megszólítás jó lesz :) Üdv!

    VálaszTörlés
  8. A rizs sem paleo...

    VálaszTörlés
  9. elkészítettem a sütit, rájöttem, hogy a kókusztej sűrűsége befolyásolja a rizsliszt mennyiségét, dea recept nagyon jó, remek ízvilágú süti

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó a recept, egy gond van vele, hogy ez nem paleo. A rizsliszt nem paleo. Kókuszlisztre én is kíváncsi vagyok, mennyit kellene beletenni, mert nagyon sok vizet felvesz.

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!