Fekete erdő tortának indult, majd a csokoládé ganázs telltsége, és a három rétegű töltelék gazdagsága felülkerekedett az eredeti ötleten, s így egy igazán különleges, ünnepi alkalmakra szánt torta készült el. Ha már nem áll a cseresznye roskadásig a kamránkban, akkor nyugodtan nyúlhatunk más, számunkra kedves, és szezonális gyümölcs után is, mint például a málna, eper, barack, szeder, áfonya. Azonban a gyümölcs réteg elhagyását nem ajánlom, mert nagyon kellemesen ellensúlyozza a kakaó tellt ízét, amely egyébként a leghangsúlyosabb ebben a csodás tortában.
Csokoládé imádóknak kötelező. :)
A receptet a Kifőztük magazinban olvashattátok.
Nyamm! Ezt meg fogom csinálni, talán málnával vagy szederrel, ha hűl egy kicsit az idő és nem lesz 31 fokos a lakás a sütéshez.
VálaszTörlésOlvastam már a paleoról korábban is, azonban az elmúlt napokban elkezdtem gondolkodni róla. Olyan mértékben csigázott csak fel, hogy a szénhidrát fogyasztásunkat csökkentsük, ugyanis vegetáriánusok vagyunk és én nem tudok és nem akarok húst enni. A szénhidrát csökkentésére azonban mindenképpen szeretnék figyelni ezentúl. Most még elég sok liszt (köles, hajdina, tönköly, stb.), tészta van nálunk otthon, ezeket szépen felhasználom, aztán igyekszem figyelni rá, hogy kevesebbet együnk belőle.
Mi a véleményed vagy mit tudsz az olyan alternatív édesítőszerekről, mint a nyers kókuszvirág cukor, a nyers nádcukor, a rizsszirup és a malátaszirup? A paleos étrend csak mézet és nyírfacukrot engedélyez?
Örülök, hogy tetszik ez az életmód, és ez a recept!
VálaszTörlésIgazság szerint én sem a nádcukrot sem a rizs- ill. malátaszirupot nem javasolnám, nem is fogyasztom, mert magas GI-jűek nagyon. A sima fehér kristálycukor és a nádcukor között nincs különbség, egyik sem egészségesebb, a szervezet számára mindkettő terhelés.
A paleoban, és alapjáraton az egészség megőrzés érdekében én a mézet nagyon kis mértékben, valamint szinten nem túlzásba víve a nyírfacukrot és a kókuszcukrot javasolnám.
Köszi a választ!
VálaszTörléskedves Pocak Panna!
VálaszTörlésÉn megsütöttem ezt a tortát, de a krém recepttel valami nem stimmel, mert folyékony marad! Na nem teljesen,de nem is lehet vele tortát tölteni! A recept utasításai szerint jártam el!
Kedves Névtelen!
TörlésSajnos nem tudom mi történhetett, nekem megfelelő keménységű volt a krém. Talán túl meleg van, kicsit hűtőbe kell tenni pár percre.
Sajnálom, hogy nem sikerült.
Kedves Pocak Panna!
VálaszTörlésSzerintem ez egyszerű kínzás, ilyen sütifotókat mutogatni!!!! Nekem meg este 6-ig a munkahelyen kell ülni, esélyem sincs, hogy megsüssem!!! Talán majd hétvégén... :)))
Azért köszi, hogy ezt megosztottad velünk, pont az én ízlésem szerint való! :))
Szia!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet ez a torta.
A tészta nekem, amikor elsőre a receptet követtem (azaz egyszerűen csak összekeverjük a hozzávalókat), eléggé elnehezedett. Másodjára amikor külön kevertem ki a sárgáját az édesítőszerrel és külön kemény habbá vertem a fehérjéket, egy könnyebb, levegősebb alapot kaptam.
Névtelen, a krémhez nekem egy-két evőkanál kókuszzsír is kellett, hogy a hűtőben kidermedjen annyira, hogy megtölthessem vele a lapot.
Összességében nagyon finom és laktató édesség, köszönet a receptért!
Kedves Zsu!
TörlésNagyon örülök, hogy ízlett a torta és sikerült olyanra megcsinálni, ami Nektek is ízlik, jó dolog a kreativitás.
Köszönöm a hozzászólást is.
Kellemes napot kívánok!
Panna
Szia Panna!
VálaszTörléshány cm a torta átmérője? köszi: Mimi
Kedves Mirma!
TörlésOlyan 18-20 cm-es.Majd írd meg, hogy-hogy sikerült!
Szia Panna,
VálaszTörlésHa jól értelmezem a receptet, akkor a paleo ganache krémet háromszor használom: kétszer töltelékként (a cseresznye alá és fölé) és úgy kellene tartalékolnom belőle, hogy a bevonáshoz is maradjon még? Tehát mondjuk elfelezzem a krémet és a fele megy bele a tortába a fele pedig bevonóként szolgál, jól értelek?
Köszi: Mia